BRAILA: Un AVION UTILITAR s-a PRABUSIT pe un camp. PILOTUL a MURIT. Anchete ale Parchetului Curtii de Apel Galati, CIAS si ITM. UPDATE

Un AVION UTILITAR ce transporta o substanta de ingraşamant S-A PRABUSIT, sambata dimineata, in judetul BRAILA. In urma ACCIDENTULUI, cele doua persoane aflate in AVION, in varsta de 59, respectiv 55 de ani, au fost RANITE, informeaza postul B1 TV.

UPDATE 20:43: Anchete ale Parchetului Curtii de Apel Galati, CIAS si ITM dupa accidentul aviatic din Braila

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Galati a deschis o ancheta in urma prabusirii avionului utilitar in judetul Braila, cercetari in acest caz fiind desfasurate si de specialistii CIAS, dar si de reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca Braila, informeaza Medifax.

Virgil Luparu, procurorul general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Galati, ajuns sambata la locul unde s-a prabusit avionul utilitar, a declarat ca institutia a inceput o ancheta in acest caz.

“In cauza, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Galati efectueaza cercetari pentru a stabili conditiile in care s-a produs acest eveniment aviatic si pentru a stabili daca este vorba de infractiuni prevazute in Codul Silvic sau infractiuni de vatamare corporala din culpa”, a spus Luparu.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Braila, Camelia Bucur, a declarat ca politistii au facut cercetari la locul accidentului, sub coordonarea procurorului de la Galati.

Ea a spus ca si Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile face cercetari in acest caz, dar si Inspectoratul Teritorial de Munca Braila, precizand ca, pe langa ancheta pentru vatamare corporala din culpa, investigatia s-a extins si pentru ucidere din culpa, avand in vedere ca pilotul a murit.

 UPDATE 13.00: PILOTUL AVIONULUI UTILITAR PRABUSIT, care avea politraumatisme, A MURIT, el intrand in stop cardio-respirator inainte de a fi preluat de un elicopter pentru a fi adus la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, a declarat secretarul de stat RAED ARAFAT.

Acestea au fost transportate cu ambulantele la Spitalul Judetean din BRAILA. AERONAVA s-a PRABUSIT pe un camp aflat la 60 de kilometri distanta de BRAILA.

Sursa foto: realitatea