Brandusa Novac a fost achitata pentru conflict de interese

Brandusa Novac, fost deputat PDL, a fost achitata, joi, de magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), in procesul in care a fost trimisa in judecata, de procurorii Parchetului general, pentru conflict de interese.

Potrivit deciziei instantei, partea civila a procesului a fost disjunsa si va fi judecata, in continuare, la Curtea de Apel Bucuresti. Astfel, fostul deputat a fost achitat doar pe partea penala.

Solutia instantei nu este insa definitiva si poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). Brandusa Novac a fost trimisa in judecata, in 19 aprilie, sub acuzatia ca s-a aflat in conflict de interese.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada 2006-2009, la diferite intervale de timp, Cornelia Brandusa Novac, deputat in legislatura 2008-2012, in calitate de director-manager al Circului “Globus” si ordonator tertiar de credite, a incheiat 11 contracte cu o societate comerciala la care avea calitatea de asociat, obtinand astfel, direct sau indirect, pentru sine, foloase materiale de 758.217 de lei.

sursa foto: ziuaveche.ro