BRASOV: Autocarul etajat folosit in scopuri turistice va fi SCOS LA LICITATIE

Autocarul etajat al Consiliului Judetean (CJ) Brasov, achizitionat in anul 2007 cu suma de 300.000 de lei cu scopul de a dezvolta turismul in judetul Brasov, a fost scos din uz din cauza cheltuielilor mari necesare intretinerii acestuia.

Desi, initial, s-a propus casarea autocarului, s-a hotarat apoi pregatirea documentatiei pentru a fi scos la licitatie, a declarat consilierul judetean Ionel Fliundra, potrivit Agerpres.

AUTOCARUL ETAJAT a fost pus in circulatie in vara anului 2008, in timpul CAMPANIEI ELECTORALE PENTRU ALEGERILE LOCALE, fiind folosit la transportul turistilor in municipiul resedinta, traseu ce putea fi parcurs cu un biletul in valoare de cinci lei. Autocarul iesea pe traseu in zilele de joi si vineri, cand se organizau cate doua curse, iar sambata si duminica, patru curse. La cerere se efectuau si curse pentru grupuri organizate. In zilele ploioase autobuzul nu era la dispozitia turistilor.

Daca in primii ani, turistii solicitau acest mijloc de transport pentru a vedea o parte din centrul vechi al Brasovului, treptat numarul acestora a fost din ce in ce mai mic, astfel ca, in ultimii trei ani, a produs numai paguba in bugetul Consiliului Judetean.

Potrivit documentelor SC Consilprest S.A, societatea care gestiona mijlocul de transport, in anul 2014, veniturile declarate din operarea autobuzului turistic au fost de 125.168 de lei, IN TIMP CE INTRETINEREA A COSTAT 500.000 de lei.

 *sursa foto: activenews.ro