BRASOV: Primarul comunei BRAN a fost ARESTAT PREVENITV pentru luare de MITA

Primarul comunei Bran, Gheorghe Hermenean, a fost arestat preventiv joi, pentru 30 de zile. Adus in catuse la Tribunalul Brasov in jurul orei 16,00, judecatorul de drepturi si libertati a admis, dupa aproape doua ore de audieri, propunerea procurorilor si a hotarat arestarea preventiva pentru 30 de zile a acestuia.

Edilul a facut imediat contestatie la decizia luata de judecator, urmand ca aceasta sa se judece la Curtea de Apel Brasov, a declarat purtatorul de cuvant al Tribunalului Brasov, judecatoarea Alina Mioc.

Cand a ajuns joi la Tribunalul Brasov din arestul Politiei, primarul Branului a fost intrebat de presa daca a avut atat de mare nevoie de cei 5.000 de lei pe care i-a luat mita, iar acesta a raspuns: “Imi pare rau. A fost o capcana”.

CITESTE SI: Primarul din Bran, RETINUT de procurori , dupa ce a fost prins in flagrant luand MITA

Gheorghe Hermenean a fost prins in flagrant miercuri, 5 noiembrie, de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov, imediat dupa ce acesta, in exercitarea atributiilor de serviciu, a primit de la reprezentantul legal al unei societati comerciale cu care primaria s-a aflat in relatii contractuale, suma de 5000 de lei pretinsa anterior, reprezentand un procent de aproximativ 10% din valoarea unui contract de prestari servicii de amplasare a instalatiilor ornamentale in comuna Bran, cu ocazia sarbatorilor de iarna.

Gheorghe Hermenean este primar al localitatii Bran din anul 2004, fiind in prezent la finalul celui de al treilea mandat in aceasta functie.

Sursa foto: ziare