BRAZILIA: Presedintele DILMA ROUSSEFF, SUSPENDAT din functie

Senatul brazilian a votat, joi, suspendarea presedintelui DILMA ROUSSEFF pentru incalcarea legilor bugetare. 55 de senatori au votat in favoarea acestei decizii, in timp ce 22 impotriva, informeaza Reuters, citat de Ziare.

DILMA ROUSSEFF a fost notificata cu privire la aceasta decizie joi, inainte de pranz. Aceasta urmeaza sa fie suspendata, sfarsind astfel cei 13 ani petrecuti la putere ai Partidului Muncitoresc, de stanga. Pe durata procesului, presedinte va fi vice-presedintele Michel Temer. DILMA ROUSSEFF va trebui sa se retraga din functie pentru cel putin sase luni.

DILMA ROUSSEFF, prima femeie presedinte din Brazilia, a fost unul dintre cei mai populari lideri mondiali. In ultimii ani, insa, pe fondul celei mai grave recesiuni ce afecteaza tara de cateva zeci de ani, aceasta a pierdut din popularitate. Ziua de joi a fost numita de un politician brazilian, senatorul Vanessa Grazziotin, din Partidul Comunist “cea mai trista zi din istoria tinerei noastre democratii”.

DILMA ROUSSEFFeste acuzata ca a manipulat in mod ilegal conturile publice, cu scopul de a ascunde un deficit tot mai mare, inainte sa fie realeasa in 2014.

Sursa foto: the guardian