BRD NASTASE TIRIAC TROPHY: EDITIA ANIVERSARA a turneului aduce la Bucuresti NUME IMPORTANTE

Editia din acest an a turneului de tenis BRD NASTASE TIRIAC TROPHY aduce la Arenele BNR din Bucuresti jucatori de top in circuitul ATP precum GILLES SIMON, GAEL MONFILS, Ivo Karlovic, Guillermo Garcia-Lopez, Lukas Rosol sau Andreas Seppi.

Principalul favorit va fi francezul GILLES SIMON, numarul 13 mondial, care a castigat de trei ori turneul de la Bucuresti, in 2007, 2008 si 2012.

GAEL MONFILS, numarul 18 mondial, aflat in semifinale la Mastersul de la Monte Carlo, va incerca sa isi ia revansa dupa ce a fost nevoit sa abandoneze anul trecut in semifinala cu Grigor Dimitrov, bulgarul castigand ulterior trofeul.

In acest an va fi prezent si sarbul Janko Tipsarevic (829 ATP), care nu a jucat deloc in 2014, iar in 2012 a fost numarul opt mondial. El a jucat la Bucuresti in 2013, cand a fost principalul favorit. Sarbul a fost invins atunci in sferturile de finala de spaniolul Guillermo Garcia-Lopez, cu 6-3, 3-6, 6-4.

Citeste si: BRD NASTASE TIRIAC TROPHY: GILLES SIMON este principalul FAVORIT al turneului de la Arenele BNR

Nu va lipsi nici cehul Lukas Rosol (31 ATP), finalist in 2014 si castigator al titlului in 2013, spaniolul Guillermo Garcia-Lopez, finalist in 2013, cipriotul Marcos Baghdatis, italianul Andreas Seppi, sarbul Viktor Troicki sau americanul Sam Querrey, au anuntat organizatorii. Marius Copil va primi un wildcard.

HORIA TECAU detine un record insolit la dublu, trei victorii la Bucuresti cu trei parteneri diferiti, in 2012 alaturi de suedezul Robert Lindstedt, in 2013 alaturi de belarusul Max Mirnii, iar in 2014 alaturi de olandezul Jean-Julien Rojer, impreuna cu care spera sa se impuna si anul acesta.

Turneul este dotat cu premii totale de 439.405 euro. Castigatorul turneului BRD NASTASE TIRIAC TROPHY, care va avea loc in perioada 18-26 aprilie, la Arenele BNR din Bucuresti, va primi un cec in valoare de 80.000 de euro. Finalistul competitiei va pleca acasa cu suma de 42.100 de euro, iar semifinalistii cu cate 22.800 de euro. Jucatorii calificati in sferturi de finala au cate un cec de 12.990 de euro.

Organizatorii au informat ca invingatorii din proba de dublu au 24.280 de euro, finalistii 12.760 de euro, iar cei din semifinale cate 6.920 de euro.

Calificarile pentru tabloul de simplu vor avea loc in zilele de 18, 19 si 20 aprilie. Meciurile din primul tur la simplu si la dublu sunt programate pe 20 si 21 aprilie. Pe 18 si 20 programul incepe la ora 10.00, iar pe 19 de la ora 12.00.

Citeste si: BRD NASTASE TIRIAC TROPHY: Organizatorii au pus in vanzare BILETELE si ABONAMENTELE pentru turneul de pe Arenele BNR

Miercuri, pe 22 aprilie, si joi, pe 23 aprilie, de la ora 12.00, spectatorii vor urmarii confruntarile din turul secund la simplu si sferturile la dublu, informeaza site-ul oficial al turneului.

Vineri, pe 24 aprilie, de la ora 12.00, amatorii de tenis sunt invitati la meciuri din sferturile de finala de pe tabloul de simplu si la o semifinala de dublu.

Sambata, pe 25 aprilie, de la ora 13.00, au loc semifinalele de simplu si a doua semifinala la dublu. Tot sambata, este programat si meciul demonstrativ de dublu cu ILIE NASTASE, Andrei Pavel, Henri Leconte si Mansour Bahrami. Aceasta partida este prezentata de Enel cu titlul sugestiv “4 stele pline de energie”.

Duminica, pe 26 aprilie, de la ora 12.00, se va desfasura finala de dublu, urmata de cea de simplu.

Intrarea este libera pentru publicul larg in perioada 18-19 aprilie, iar juniorii pana in varsta de 16 ani legitimati la cluburile de tenis, copiii cu varsta prescolara, elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de acces liber si intre 20 si 23 aprilie, in limita a 500 de intrari pe zi. De luni pana joi biletele costa 15 lei, vineri (la sferturile de finala) vor avea pretul de 30 de lei. Un abonament TennisPass pentru perioada 18-26 aprilie are pretul de 140 de lei. Organizatorii au anuntat ca biletele pentru zilele de sambata, 25 aprilie, (40 lei) si duminica, 26 aprilie, (50 lei) s-au epuizat.

Spaniolii au castigat cele mai multe editii la Bucuresti — sapte (Albert Montanes, David Sanchez, David Ferrer, Juan Balcells, Alberto Martin, Francisco Clavet si Alberto Berasategui), urmati de francezi (Gilles Simon — trei, Florent Serra), cu patru trofee, argentinieni (Juan Ignacio Chela, Jose Acasuso, Franco Davin), cu trei trofee, austrieci (Jurgen Melzer, Thomas Muster), cu doua. Germania (Florian Mayer), Maroc (Youness El Aynaoui), Australia (Richard Fromberg), Croatia (Goran Ivanisevic), Cehia (Lukas Rosol) si Bulgaria (Grigor Dimitrov) au cate un trofeu.

Editia 2015 isi va premia campionul cu un nou trofeu semnat de artistul roman Ioan Nemtoi. Creatia urmeaza linia trofeelor create de artist in cadrul editiilor anterioare, fiind conceput in cele doua culori reprezentative turneului, rosu si negru. Forma trofeului reuneste trei cercuri, simbolice ideii de minge, dinamism si continuitate, a lipsei limitelor si a infinitului de posibilitati.

Sursa foto: brd-nastase-tiriac-trophy.ro