BRD NASTASE TIRIAC TROPHY: GUILLERMO GARCIA-LOPEZ a castigat finala PROBEI DE SIMPLU

Jucatorul spaniol de tenis GUILLERMO GARCIA-LOPEZ a castigat editia din acest an a turneului BRD Nastase Tiriac Trophy, invingandu-l cu 7-6 (7/5), 7-6 (13/11) pe cehul JIRI VESELY, in finala PROBEI DE SIMPLU, desfasurata duminica la Arenele BNR din Capitala.

In varsta de 31 ani, GUILLERMO GARCIA-LOPEZ si-a trecut cu aceasta ocazie in palmares al cincilea sau titlu ATP si al doilea din acest an, dupa cel obtinut in luna februarie, la Zagreb. pe suprafata dura, in fata italianului Andreas Seppi (7-6, 6-3). Tenismanul iberic reusise sa-l elimine in penultimul act al competitiei de la Bucuresti, dotata cu premii in valoare totala de 439.405 euro, pe favoritul numarul 2, francezul Gael Monfils.

Citeste si: BRD NASTASE TIRIAC TROPHY 2015: COPIL si UNGUR au castigat PROBA de DUBLU

JIRI VESELY (21 ani), cap de serie numarul 7, are in palmares un singur titlu ATP, cucerit in luna ianuarie a acestui an, la Auckland (Noua Zeelanda). El s-a calificat in finala turneului de la Bucuresti dupa victoria cu 2-6, 6-1, 6-4 inregistrata in sambata in fata unui alt jucator spaniol, Daniel Gimeno-Traver.

GUILLERMO GARCIA-LOPEZ si JIRI VESELY s-au mai intalnit de trei ori inaintea finalei de la Bucuresti, de fiecare data in turnee challenger, spaniolul castigand primele doua dueluri directe, iar cehul pe ultimul, disputat in 2013 la Prostejov/Cehia (6-2, 6-2).

Finala turneului BRD NASTASE TIRIAC TROPHY 2015 a durat 2 ore si 14 minute, ambele seturi fiind decise la tie-break. Castigatorul a fost recompensat cu un cec in valoare de 80.000 euro si 250 de puncte ATP, in timp ce invinsul din finala va pleca acasa cu 42.100 euro si 150 de puncte ATP.

Citeste si: Perechea COPIL – UNGUR, in FINALA de DUBLU a turneului BRD NASTASE TIRIAC TROPHY

GUILLERMO GARCIA-LOPEZ, ocupantul locului 45 in ierarhia mondiala, a mai disputat finala turneului de la Bucuresti si in 2013, fiind invins atunci in doua seturi (6-3, 6-2) de cehul Lukas Rosol, pe care a reusit sa-l elimine anul acesta in sferturile de finala.

Sursa foto: brd-nastase-tiriac-trophy.ro