BRD NASTASE TIRIAC TROPHY: MARIUS COPIL va juca in RUNDA INAUGURALA cu MIHAIL IUJNII

MARIUS COPIL, singurul tenisman roman de pe tabloul principal de simplu al turneului BRD NASTASE TIRIAC TROPHY (ATP), va juca in RUNDA INAUGURALA cu rusul MIHAIL IUJNII, potrivit tragerii la sorti efectuate sambata la Arenele BNR din Bucuresti.

Marius COPIL (24 ani) ocupa locul 170 in ierarhia mondiala, in timp ce mihail IUJNII (32 ani) se afla pe 58, dar cea mai buna clasare a sa a fost locul 8 ATP, in 2008. Cei doi nu au mai fost adversari in circuitul ATP.

Principalii patru favoriti ai turneului, francezii Gilles Simon si Gael Monfils, croatul Ivo Karlovici si cehul Lukas Rosol vor juca direct in turul doi.

In primul tur al turneului BRD NASTASE TIRIAC TROPHY vor mai avea loc meciurile: Daniel Gimeno-Traver (Spania) – Viktor Troicki (Serbia), Borna Coric (Croatia) – Serghei Stahovski (Ucraina), Florian Mayer (Germania) – Malek Jaziri (Tunisia), Marcos Baghdatis (Cipru) – Steve Darcis (Belgia), Diego Schwartzman (Argentina) – Jiri Vesely (Cehia), Simone Bolelli (Italia) – Andrei Golubev (Kazahstan), Ivan Dodig (Croatia) – Andreas Haider-Maurer (Austria).

Citeste si: BRD NASTASE TIRIAC TROPHY: EDITIA ANIVERSARA a turneului aduce la Bucuresti NUME IMPORTANTE

Al cincilea favorit, spaniolul Guillermo Garcia-Lopez, va intalni un jucator venit din calificari. Vor mai juca in prima runda impotriva unor jucatori veniti din calificari sarbii Janko Tipsarevici si Dusan Lajovici si uzbecul Denis Istomin.

Bogdan Enoiu a amintit ca anul acesta va veni in premiera si uriasul croat “Ivo Karlovic (2,11 m), un bombardier, cu un serviciu foarte puternic. Poate doar Marius Copil are un serviciu mai rapid. El a reusit un record la Australian Open in acest an — 242 km/h. Este singurul roman de pe tabloul principal si speram sa mai fie apara macar unul din calificari”.

“Avem un tabloul puternic si suntem fericiti ca Monfils ne-a cerut un wildcard. Speram sa castige finala la Monte Carlo, ar fi primul lui titlu de Masters 1.000 din cariera, si sa il tina picioarele si inima. Noi o sa incercam sa il programam joi si sa ii dam toata atentia pe care o merita”, a declarat Bogdan Enoiu, presedintele turneului, intr-o conferinta de presa la care au mai participat Gerald Armstrong — ATP Supervisor si Konstantin Haerle — ATP Tour Manager.

Citeste si: BRD NASTASE TIRIAC TROPHY: GILLES SIMON este principalul FAVORIT al turneului de la Arenele BNR

Enoiu s-a referit si la meciul demonstrativ din 25 aprilie, la care vor participa “muschetarii” Mansour Bahrami si Henri Leconte, alaturi de ILIE NASTASE, Andrei Pavel, plus un invitat surpriza.

“Castigatorul va lua 80.000 de euro, premiile cresc in fiecare an cu 11 la suta, iar in cativa ani sper sa atingem borna de 500.000 de euro premii totale”, a mai spus Enoiu.

Oficialul a precizat ca editia din 2016 va fi marcata de ultima aparitie a lui Victor Hanescu (33 ani) pe tabloul principal: “O sa ii organizam ceva deosebit, pentru ca el si-a facut datoria la Bucuresti, a jucat o finala si o semifinala”.

Sursa foto: digisport.ro