BREXIT: ANGELA MERKEL o contreaza pe THERESA MAY

Cancelarul german ANGELA MERKEL a subliniat joi ca Uniunea Europeana (UE) trebuie sa ramana ferma in privinta pozitiei sale ca accesul la piata unica a blocului comunitar este legata de libera circulatie a persoanelor care urmeaza a fi negociata cu Marea Britanie, relateaza Reuters.

“Daca nu spunem ca accesul deplin la piata unica este legat de acceptarea deplina a liberei circulatii, atunci toata lumea in Europa va face ce vrea”, a declarat ANGELA MERKEL la un eveniment organizat la Berlin de Federatia germana a industriei. ANGELA MERKEL a adaugat ca negocierile dintre UE si Marea Britanie nu vor fi usoare si a precizat ca este necesar sa se transmita clar ce tip de acces isi doreste fiecare dintre parti la piata celeilalte.

“Suntem gata sa legam accesul” Marii Britanii la piata unica pentru bunuri si servicii “de chestiunea respectarii celor patru libertati” de miscare in UE, a spus ANGELA MERKEL, referindu-se la circulatia bunurilor, serviciilor, capitalurilor si persoanelor. Aceasta pozitie nu e noua in sine, dar ANGELA MERKEL a tinut sa o reafirme dupa un discurs fara concesii al premierului britanic THERESA MAY in chestiunea Brexitului.

Lidera Partidului Conservator din Marea Britanie a sustinut un discurs in inchiderea congresului formatiunii aratandu-se ferma in special in privinta imigratiei, tema majora a referendumului din iunie privind iesirea tarii din UE. “Nu vom iesi din UE pentru a abandona din nou controlul imigratiei”, a spus THERESA MAY.

Sursa foto: bild