BREXIT: IOHANNIS a chemat PARTIDELE la CONSULTARI. La discutii participa CIOLOS si ISARESCU

Presedintele KLAUS IOHANNIS i-a invitat luni, 4 iulie, la Cotroceni, pe premierul Dacian Ciolos, pe guvernatorul Bancii Nationale Romane, Mugur Isarescu, si pe liderii partidelor parlamentare. Consultarile, care au loc incepand cu orele 17.00, au ca tema situatia creata in urma referendumului din Marea Britanie, din 23 mai, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

KLAUS IOHANNIS ii va informa pe cei prezenti care sunt concluziile reuniunii de la Bruxelles la care a participat saptamana trecuta. In cadrul consultarilor, KLAUS IOHANNIS va propune infiintarea unui grup de lucru care sa evalueze impactul deciziei Marii Britanii asupra tarii noastre, sa identifice masurile care se impun in acest context, cat si oportunitatile care pot aparea pentru Romania in situatia creata, se mai arata in comunicat.

CITESTE SI: PNL A LANSAT O CAMPANIE DE INFORMARE PENTRU ROMANII CARE TRAIESC IN MAREA BRITANIE

Joi, KLAUS IOHANNIS si-a prezentat concluziile de dupa summit si a dat din nou asigurari ca Marea Britanie va respecta libertatea de circulatie si drepturile romanilor care se afla in regat, dupa cum i-a confirmat chiar premierul demisionar David Cameron.

Sursa foto: presidency