BREXIT: MAREA BRITANIE a obtinut sprijinul Parlamentului European in vederea negocierilor

Mai multi deputati europeni, printre care presedintele Parlamentului European si sefii principalelor trei grupuri politice, si-au oferit sustinerea pentru negocierile in curs privind mentinerea Marii Britanii in UE, a declarat marti un purtator de cuvant al lui David Cameron, relateaza AFP, citata de Agerpres.

In vizita la Bruxelles, prim-ministrul britanic s-a intalnit cu presedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, si cu deputatii europeni care reprezinta legislativul comunitar in negocierile pe care le desfasoara in prezent Marea Britanie si partenerii sai europeni pentru a schimba termenii apartenentei sale la UE, respectiv Elmar Brok (PPE), Roberto Gualtieri (S&D) si Guy Verhofstadt (ALDE).

CITESTE SI: TUSK, despre BREXIT: Riscul de rupere a UE este real, deoarece procesul de negociere este fragil

‘Si-au oferit cu totii sustinerea pentru solutii in fiecare din cele patru domenii’ ale negocierilor, a declarat purtatorul de cuvant al lui Cameron. ‘Ei s-au angajat in special sa depuna mari eforturi pentru a face in asa fel incat legislatia secundara privind mecanismul de franare de urgenta (care ii va permite Londrei sa taie ajutoarele sociale pentru muncitorii intraeuropeni) si alocatiile familiale sa fie rapid adoptata de Parlament’, a adaugat el.

Liderul britanic s-a intalnit si cu liderii principalelor trei grupuri politice din Parlamentul European, Gianni Pittella (S&D), Manfred Weber (PPE) si Syed Kamal (Conservatorii si reformistii europeni, ECR).

‘Toti trei si-au exprimat clar sustinerea pentru propunerile discutate si au spus ca sunt gata sa obtina votarea rapida de catre Parlamentul European a intregii legislatii comunitare necesare’, a mai spus purtatorul de cuvant al lui Cameron.

CITESTE SI: IOHANNIS, dupa intalnirea cu DONALD TUSK: Uniunea Europeana are nevoie de Marea Britanie, si viceversa

Cu prilejul acestei vizite, prim-ministrul s-a intalnit si cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

‘Ei au convenit ca discutiile privind renegocierea dintre UE si Marea Britanie au progresat de la publicarea proiectului de acord (…) Ei s-au axat pe probleme ale caror detalii urmeaza sa fie reglate pentru a deschide calea unui acord cu prilejul summitului din aceasta saptamana’, a declarat purtatorul de cuvant al lui Cameron.

Marea Britanie spera sa ajunga la un acord cu prilejul summitului european de joi si vineri de la Bruxelles, inainte de organizarea unui referendum privind mentinerea sau nu in cadrul UE care s-ar putea organiza in aceasta vara.

 Sursa foto: aljazeera