BREXIT: Marea Britanie a votat iesirea din UE. LEAVE- 16 835 512 voturi, REMAIN 15 692 093 voturi

Britanicii au votat pentru BREXIT. Rezultate finale: 51,9% au votat pentru iesirea din UE, fata de 48,1% impotriva. Regatul Unit a votat pentru parasirea Uniunii Europene, rezultatul referendumului aratand ca britanicii au repudiat majoritatea elitelor din tara, elite care trebuie sa gestioneze acum cea mai mare lovitura penreu proiectul unitatii europene de la sfarsitul Celui De-A Doilea Razboi Mondial si pana acum, noteaza Reuters

Votul va genera cel putin doi ani de proceduri urate de divort cu UE si va pune sub semnul intrebarii viitorul Londrei drept capitala financiara mondiala. Viitorul premierului David Cameron – care a pus in joc soarta unei natiuni pentru un rezultat despre care a prezis ca va fi catastrofic – este pus serios sub semnul intrebarii.

CITESTE SI: BREXIT: A FI SAU A NU FI IN UNIUNEA EUROPEANA! REFERENDUMUL ESTE IN PLINA DESFASURARE. UPDATE

Britanicii au votat joi in proportie de 51,9% pentru iesirea din Uniunea Europeana. 48,1% s-au exprimat pentru ramanerea in blocul comunitar, arata rezultatele definitive publicate vineri dimineata. Concret, 17,4 milioane de persoane au spus LEAVE si 16,1 de milioane au votat REMAIN.

Sursa foto: the guardian