BREXIT: PARLAMENTUL EUROPEAN solicita, prin REZOLUTIE, o iesire cat mai rapida a MARII BRITANII din UE

Parlamentarii europeni au adoptat o rezolutie, prin care cere Londrei sa activeze urgent procedurile pentru iesirea Marii Britanii din blocul comunitar.

Motiunea a fost adoptata la sfarsitul unei sedinte extrem de tensionate, cu cu 395 de voturi si 200 impotriva. Au fost totodata si 71 de abtineri. Parlamentul European subliniaza totodata ca “vointa exprimata de poporul britanic trebuie sa fie pe deplin respectata”.Intr-un comunicat al Parlamentului European se arata ca este nevoie de un BREXIT rapid pentru a elimina incertitudinea si de o reforma profunda a Uniunii Europene (UE).

CITESTE SI: BREXIT: NEMTII VOR SA NEGOCIEZE LA SANGE CU LONDRA

” MAREA BRITANIE trebuie sa respecte dorinta majoritatii cetatenilor sai, pe deplin si cat de repede posibil si sa se retraga din UNIUNEA EUROPEANA oficial inainte de a discuta aranjamentele pentru orice tip nou de relatie”, se arata in comunicat. “Parlamentul cere guvernului britanic sa respecte decizia democratica a poporului printr-o implementare rapida si coerenta a procedurii de retragere – prin activarea articolului 50 din Tratatul Uniunii Europene, pentru a permite inceperea rapida a negocierilor de retragere.

Pentru a preveni nesiguranta care afecteaza pe toata lumea si pentru a proteja integritatea Uniunii, premierul britanic trebuie sa informeze despre rezultatul referendumului CONSILIULUI EUROPEAN din 28-29 iunie pentru a incepe cat de curand posibil procedura de retragere si negocierile”, se mai arata in comunicat.