Brit Awards 2020. Lista completă a câștigătorilor industriei muzicale din Europa

Brit Awards 2020. Decernarea premiilor a avut loc marți seară la Londra. Evenimentul s-a petrecut pe O2 Arena, iar interesul a fost unul uriaș.

Dincolo de Grammy sau MTV Music Awards, Brit Awards este cea mai importantă decernare de premii care are loc în Europa pentru industria muzicală. Cea mai recentă ediție s-a desfășurat aseară, la Londra, în Marea Britanie. Printre marii câștigătorii ai serii s-au numărat Dave Mabel, Lewis Capaldi și Billie Eilish, conform BBC.

Cea mai nouă ediție a evenimentului din Regatul Unit a fost prezentată de actorul și comediantul Jack Whitehall, unul dintre cele mai recunoscute figuri din acest domeniu din Marea Britanie. Tânărul are câteva show-uri pe Netflix și un documentar foarte interesant împreună cu tatăl său. Întregul show-ul a putut fi vizionat live pe YouTube, de această dată.

Ca în fiecare an, la evenimentul de pe O2 Arena au fost prezente toate numele mari din industria muzicală britanică. Spre deosebire de premiile Grammy, unde se oferă aproximativ 30 de distincții, Brit Awards se rezumă la un total de 9 premii. Accentul se pune foarte mult și pe show-ul muzical, fiind incluse mai multe recitalui pe parcursul serii.

Anul acesta Lizzo, Lewis Capaldi, Harry Styles și Mabel au urcat pe scenă în prima jumătate a serii pentru a cânta fiecare câteva piese. A urmat apoi artista Billie Eilish care a interpretat în premieră melodia de pe coloana sonoră a următorului film din seria James Bond – 007, „No Time to Die”. Ca referință, piesa a apărut vineri pe YouTube. Seara a fost încheiată de un recital al lui Rod Stewart.

Lista completă a câștigătorilor

Cel mai bun album

Dave – Psychodrama

Cea mai bună cântăreață britanică

Mabel

Cel mai bun cântăreț britanic

Stormzy

Cea mai bună trupă britanică

Foals

Debutul anului

Lewis Capaldi

Cel mai bun cântec

Lewis Capaldi – „Someone You Loved”

Cea mai bună cântăreață solo – internațional

Billie Eilish

Cel mai bun cântăreaț solo – internațional

Tyler the Creator

Rising Star

Celeste.

Sursa foto: BBC