BRITANICI acuzati de SPRIJINIREA TERORISMULUI, ARESTATI IN UNGARIA. Se indreptau spre BUCURESTI

POLITIA UNGARA A RETINUT sambata trecuta DOI CETATENI BRITANICI condamnati pentru FINANTARE DE ACTIUNI TERORISTE. Cei doi se aflau intr-un TREN INTERNATIONAL care trecea prin Lokoshaza, in estul Ungariei, si SE INDREPTA SPRE BUCURESTI, a informat miercuri politia nationala ungara, relateaza MTI.

Cei doi britanici, Simon Jonathan K. (44 de ani) si Trevor B. (40 de ani), au fost condamnati la inchisoare pentru finantarea unor acte teroriste si eliberati in 2009 cu conditia SA NU PARASEASCA MAREA BRITANIE in urmatorii zece ani decat cu permisiunea autoritatilor.

In momentul in care politia i-a verificat, cei doi barbati nu au prezentat documente valide care SA DOVADEASCA CETATENIA LOR sau faptul ca LOCUIAU LEGAL IN UNGARIA.

CITESTE SI: SIRIAN cu CARNET FALS DE MARINAR, prins de politistii de frontiera din CONSTANTA

Unul dintre ei avea un permis de conducere britanic, insa celalalt le-a predat ofiterilor o copie a Coranului, se mentioneaza in comunicatul politiei.

Cei doi au fost retinuti si asteapta sa fie extradati. Serviciul consular britanic nu l-a putut identifica pe Trevor B. ca fiind cetatean al Marii Britanii, insa ulterior suspectul le-a oferit autoritatilor numele sau real.

Numele celor doi suspecti au aparut marti (17 noiembrie) in SISTEMUL INFORMATIC SCHENGEN, fiind urmariti pentru ca au parasit teritoriul Marii Britanii fara autorizatia autoritatilor.

Sursa foto: bbj