Brittney Griner, eliberată din pușcărie! Ce a primit Rusia la schimb

Brittney Griner a fost eliberată din închisoarea din Rusia, la aproape 11 luni de când fusese încarcerată, într-un schimb de deținuți cu SUA. Baschetbalista din SUA a fost eliberată la schimb cu traficantul de arme Viktor Bout, supranumit și „Negustorul morţii”, anunţă CNN.

Brittney Griner, în vârstă de 32 de ani, era sub contract cu echipa rusă UMMC Ekaterinburg, în momentul în care a fost arestată. Are în palmares două titluri olimpice și două mondiale cu naționala și un trofeu în WNBA, în 2014.

Brittney Griner a fost arestată după ce câinii de la aeroportul din Moscova au descoperit în bagajul său un cartuș de vaporizator care ar fi conținut urme de ulei de hașiș.

Brittney Griner a fost condamnată la 9 ani de închisoare de Tribunalul din Rusia, în luna august, şi a fost încarcerată la Colonia de Femei IK-2, închisoare aflată la 480 de kilometri sud-est de Moscova. Schimbul de deţinuţi a fost aprobat de preşedintele rus Vladimir Putin, la propunerea lui Joe Biden, şi a avut loc la Abu Dhabi.

Sursa foto: CNN