Bruce Willis nu are afazie! Suferă de o boală incurabilă

Bruce Willis anunța, în urmă cu aproape un an, că renunță la cariera de actor din cauza faptului că a fost diagnosticat cu afazie. Din păcate, în ultimele luni starea superstarului american s-a înrăutățit și familia sa a dezvăluit că acesta suferă de o boală incurabilă.

Bruce Willis suferă de demență frontotemporală. „Starea lui Bruce a progresat și avem acum un diagnostic mai specific: demența frontotemporală. Din păcate, provocările în ceea ce privește comunicarea sunt doar un simptom al bolii cu care se confruntă Bruce”, se arată în comunicatul familiei, postat pe site-ul Asociației pentru Degenerare Frontotemporală.

„Boala crudă poate „lovi pe oricine”, însă pentru persoanele sub 60 de ani, demența frontotemporală sau FTD este cea mai comună formă de demență și, pentru că stabilirea diagnosticului poate dura ani de zile, FTD este probabil mult mai răspândită decât știm și nu există tratament deocamdată”.

Demența frontotemporală (FTD) reprezintă un grup de tulburări care duce la deteriorarea lobilor frontali și temporali ai creierului. În funcție de regiunile cerebrale afectate, boala determină schimbări în comportamentul social, personalitate și/sau pierderea abilităților lingvistice. Unele persoane (între 10% și 20%) cu această boală dezvoltă, de asemenea, tulburări neuromusculare și de mișcare, cum ar fi parkinsonismul sau boala neuronilor motori, cunoscută și sub numele de scleroză laterală amiotrofica sau boală Lou Gehrig.

Declanșarea demenței frontotemporale reprezintă una dintre cauzele care duce la apariția demenței timpurii. Spre deosebire de boala Alzheimer, în stadiile inițiale ale FTD memoria nu are de suferit. Boala apare la o vârstă mai timpurie decât alte tipuri de demență, adesea între 40 și 60 de ani și este cea mai comună formă de demență în rândul persoanelor sub 60 de ani. O persoană cu această poate avea dificultăți să înțeleagă cuvintele, ar putea începe să acționeze impulsiv sau să aibă schimbări extreme în personalitate. Pacienții pot avea, de asemenea, o lipsă de interes pentru activități normale. Demența frontotemporală poate avea semne similare cu Alzheimer, inclusiv pierderea memoriei, potrivit Asociației Alzheimer.

Sursa foto: billboard