Brutarii scot pe piata PRIMELE sase paini realizate dupa retete VECHI de 30 de ani

BRUTARII vor scoate pe piata in luna noiembrie primele sase PRODUSE ALIMENTARE realizate pe baza unor RETETE consacrate mai vechi de 30 de ani, produse care vor fi atestate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

“Industria de morarit si panificatie vine in contrapartida la PRODUSE TRADITIONALE, care sunt realizate pe plan local in cantitati foarte mici. Noi putem sa realizam tot un fel de PRODUSE TRADITIONALE, pe baza unor retete consacrate, mai vechi de 30 de ani.

Citeste si: TARG DE SFANTUL DUMITRU, IN PARCUL LUMEA COPIILOR

Toate unitatile noastre au astfel de retete, dar am pornit deocamdata cu sase astfel de produse, respectiv PAINEA alba, semialba si neagra cu cartofi, franzela Bucuresti, impletitii suprapusi si PAINEA de secara”, a declarat, vineri, presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase (ROMPAN), Aurel Popescu, potrivit Agerpres.

Acesta a precizat ca, dupa 1 noiembrie, vor aparea primele astfel de produse in magazine, dar la preturi ceva mai mari pentru ca sunt “PRODUSE PREMIUM”.

Normele privind schema de calitate nationala din industria alimentara au fost elaborate de Ministerul Agriculturii, toate acestea urmand sa fie analizate si discutate vineri, intr-un seminar organizat la Indagra, in cadrul caruia va fi acordat si primul atestat de “reteta consacrata romaneasca”.

Citeste si: CAND SE VA APLICA REDUCEREA TVA LA CARNE

ROMPAN este prima asociatie constituita in Romania in 1990 si cuprinde 300 de societati din toate domeniile din industrie. Cota de piata este de 65% pe morarit, 40% la panificatie, 70% la paste fainoase si 55% la biscuiti.