BRUXELLES: Nivelul de AMENINTARE TERORISTA a fost redus de la 4 la 3

Organismul de Coordonare pentru Analiza Amenintarii (OCAM) din Belgia a decis joi reducerea cu o treapta, la nivelul 3, a alertei antiteroriste in Bruxelles, a anuntat Centrul de criza din cadrul guvernului belgian, transmit AFP, Reuters si DPA.

‘Putem confirma ca OCAM a reevaluat analiza nivelului de amenintare si l-a coborat de la 4 la 3’, a declarat Benoit Ramacker, purtator de cuvant al Centrului de criza din cadrul executivului federal belgian.

CITESTE SI: FRATII ABDESLAM, ABAAOUD si ABRIDI figurau pe lista de PERSOANE “RADICALIZATE” a serviciilor de informatii belgiene

Nivelul 3 corespunde unui risc ‘posibil si probabil’ de atac terorist si este deja in vigoare in restul Belgiei.

Consiliul National de Securitate al Belgiei s-a reunit de la ora locala 17:30 (16:30 GMT) pentru a decide masurile de securitate specifice necesare in continuare la nivel national.

CITESTE SI: UN NOU SUSPECT A FOST PUS SUB ACUZARE IN BELGIA PENTRU PARTICIPARE LA ATENTATELE DIN PARIS

La o saptamana de la atacurile de la Paris comise de militanti ai gruparii jihadiste Statul Islamic (SI) si soldate cu 130 de morti si peste 350 de raniti, capitala belgiana a fost plasata sub nivelul 4 de alerta antiterorista. Decizia de ridicare la maxim a nivelului de alerta a intervenit la cateva ore dupa ce un suspect arestat in Belgia fusese pus sub acuzare pentru terorism de justitia belgiana in legatura cu atentatele teroriste din capitala franceza.

 Sursa foto: ziuanews