BUCHAREST CHRISTMAS MARKET isi asteapta in acest weekend vizitatorii cu un program pe placul TUTUROR, indiferent de VARSTA

BUCHAREST CHRISTMAS MARKET, targul oficial de Craciun al Bucurestiului, organizat de Primaria Capitalei prin Centrul de Creatie, Arta si Traditie “CreArt”, in doua zone simbol ale Capitalei, Piata Universitatii si Parcul Cismigiu, isi asteapta si in acest weekend vizitatorii cu un program special, pe placul TUTUROR, indiferent de VARSTA.

Astfel, 100 de casute de poveste vor fi deschise si weekend-ul acesta in cele doua zone, intre orele 10.00 si 22.00, completand un decor ce transforma centrul Bucurestiului intr-un Sat Magic al Sarbatorilor de iarna. Aici, bucurestenii, si nu numai, pot achizitiona obiecte traditionale romanesti, icoane si panzeturi brodate, ceramica pictata, costume si masti traditionale, jucarii din obiecte din lemn, instrumente muzicale, decoratiuni pictate manual si multe alte produse specifice acestei perioade.

De asemenea, iubitorii bucatariei romanesti se pot delecta cu produse traditionale romanesti, cozonaci, vin fiert, turta dulce, placinte aburinde, magiun, dulceturi, miere, siropuri si pot cumpara cadouri inedite celor dragi, acum cand Craciunul se apropie cu pasi repezi.

Citeste si: POLAR EXPRESSUL ajunge in ULTIMELE STATII de la Plaza Romania

Surprizele pentru cei mici continua si weekend-ul acesta la Bucharest Christmas Market, unde Mos Craciun a venit de la Polul Nord pentru a-i intalni pe copiii cuminti si a le citi scrisorile. Acesta va fi prezent la Casa lui Mos Craciun din Piata Universitatii, sambata si duminica, intre orele 11.00 si 20.00. Caruselul va fi deschis intre orele 11.00 si 22.00, iar cei mici se vor putea bucura, astfel, pana tarziu de fiecare plimbare pe caluti sau in calesti.

In cadrul BUCHAREST CHRISTMAS MARKET din Piata Universitatii, incepand cu ora 18.30, vor avea loc si in acest weekend o serie de spectacole ce reunesc pe aceeasi scena coruri, dar si artisti consacrati. Astfel, sambata, in program figureaza Corul de copii din Bacau, Corul “Symbol” (dirijor Jean Lupu), Ianna & Distinto, FreeStay si Ozana Barabancea & Band, iar duminica, vizitatorii se pot bucura de spectacolul oferit de Grupul vocal “Acapella” (dirijor George Miron), Narcisa Suciu, Vasile Seicaru, Marcel Pavel.

Citeste si: TARGUL DE CRACIUN “Calitate si traditie pentru romani”, in curtea MADR

Vizitatorii interesati sa se implice in Campania “Daruieste, fii mai bun! Si tu poti fi Mos Craciun….”, organizata de Primaria Capitalei prin “CreArt”, in parteneriat cu Asociatia SOS Satele Copiilor Romania, o pot face weekend-ul acesta intre orele 11.00 si 20.00. Astfel, la casuta SOS oamenii pot sprijini SOS Satele Copiilor Romania sa ofere celor 240 de copii o familie unde acestia cresc, se dezvolta si se bucura de clipele frumoase ale copilariei prin achizitionarea unei carti de povesti, “Vraja, vis, Valentina si-un dichis”, iar la Casa lui Mos Craciun pot face donatii de carti si jucarii pentru copiii defavorizati, zilnic, pana pe 26 decembrie.

BUCHAREST CHRISTMAS MARKET este organizat anual si se inscrie, inca de la prima editie, in reteaua internationala a celor mai importante targuri de Craciun din Europa – “Christmas Markets”, fiind oficial un membru al acesteia. Evenimentul se adreseaza tuturor categoriilor de public, intrarea fiind libera.

Sursa foto: facebook.com