BUCHAREST CHRISTMAS MARKET se DESCHIDE in aceasta luna

Primaria Capitalei organizeaza pentru al treilea an consecutiv, in doua zone simbol ale Capitalei, Piata Universitatii si Parcul Cismigiu, BUCHAREST CHRISTMAS MARKET, targul oficial de Craciun al Bucurestiului, au anuntat duminica reprezentantii institutiei.

Astfel, incepand de sambata, 29 noiembrie, timp de o luna, intre orele 10.00 si 22.00, targul oficial de Craciun al Capitalei isi DESCHIDE portile tuturor celor care vor sa intre in atmosfera sarbatorilor de iarna si sa se bucure alaturi de cei dragi de spectacole de muzica populara, colinde, trupe cunoscute, de traditiile si obiceiurile din toate zonele tarii ce marcheaza sarbatorile de iarna.

Tot sambata, in ajun de Sfantul Andrei, se va da startul iluminatului de Sarbatori, iar bulevardele Capitalei vor fi impodobite cu milioane de beculete.

Citeste si: SIBIUL A APRINS LUMINILE DE SARBATORI. Iohannis a cantat imnul in deschiderea Targului de Craciun, sibienii i-au scandat numele minute in sir

BUCHAREST CHRISTMAS MARKET este organizat anual si se inscrie, inca de la prima editie, in reteaua internationala a celor mai importante targuri de Craciun din Europa — “Christmas Markets”, fiind oficial un membru al acesteia.

Evenimentul se adreseaza tuturor categoriilor de public, intrarea fiind libera.

Cele 100 de casute vor transforma centrul Bucurestiului intr-un sat magic al sarbatorilor de iarna, decorat cu peste 14 tone de cetina, precum si traditionalul brad de Craciun, de 16 metri, decorat cu acadele, clopotei si luminite.

Potrivit sursei citate, timp de o luna, la BUCHAREST CHRISTMAS MARKET iubitorii de frumos pot achizitiona obiecte traditionale, ceramica pictata, lemn cioplit, icoane si panzeturi brodate, costume si masti traditionale, jucarii din lemn si instrumente muzicale, globuri pictate manual, coronite din crengute de brad sau ghirlande si lumanari parfumate.

Citeste si: Radu Mazare RENUNTA la “Carnavalion”

De asemenea, vizitatorii se pot delecta cu produse traditionale romanesti — cozonaci, vin fiert, turta dulce, placinte aburinde, magiun, dulceturi, miere, siropuri — si pot cumpara cadouri inedite celor dragi. Totodata, mesterii prezenti la eveniment vor confectiona la fata locului obiecte si podoabe, aceste ateliere permitand publicului sa redescopere frumusetea artei, traditiilor si obiceiurilor populare.

Copiii din Bucuresti, si nu numai, sunt asteptati in targul de la Universitate unde il vor intalni pe Mos Craciun.

Pana la sosirea Mosului, in casuta special amenajata, cei mici vor avea bucuria intalnirii cu spiridusi si alte personaje de poveste. Copiii pot lasa scrisorile pentru Mosul la cutia postala a acestuia, intr-un loc special amenajat.

Pe scena BUCHAREST CHRISTMAS MARKET vor avea loc o serie de spectacole ce reunesc pe aceeasi scena artisti de renume din toate genurile muzicale: ansambluri de muzica populara, grupuri de copii, grupuri de colindatori, ansambluri de datini si obiceiuri din toate zonele tarii, precum si trupe cunoscute. Pe scena din Piata Universitatii vor urca Mandinga, Connect-R, Lora, Monica Anghel si Nico, Cornelia si Lupu Rednic, Floarea Calota, Sofia Vicoveanca, Gheorghe Turda, LaLa Band, Ducu Bertzi, Gheorghe Gheorghiu, corul Simbol, Vasile Seicaru, Loredana si Horia Brenciu.

Noutatea din acest an o reprezinta concertul din 1 Decembrie, dedicat Zilei Nationale a Romaniei.

BUCHAREST CHRISTMAS MARKET are, ca in fiecare an, si o componenta sociala, in cadrul Targului desfasurandu-se Campania “Daruieste, fii mai bun! Si tu poti fi Mos Craciun” organizata de Primaria Municipiului Bucuresti prin “creart”, in parteneriat cu Asociatia SOS Satele Copiilor Romania.

Prin aceasta campanie, tuturor vizitatorilor li se ofera prilejul de a fi Mos Craciun pentru copiii din SOS Satele Copiilor Romania si de a simti bucuria unica de a darui. Vizitatorii sunt invitati la casuta special amenajata unde va fi amplasat “un bradut al dorintelor” impodobit cu stelute in care copiii i-au scris lui Mos Craciun ce isi doresc. Cei care vor sa se implice pot alege o steluta din brad si pot face o donatie in beneficiul copiilor defavorizati din Romania.

Totodata, vizitatorii pot face donatii de carti si jucarii, zilnic, pana pe 26 decembrie 2014, la Casa lui Mos Craciun, unde organizatorii au amenajat o urna speciala pentru campania umanitara.

SOS Satele Copiilor Romania ocroteste si sprijina in prezent peste 1.000 de copii in dificultate, care au pierdut sau risca sa piarda ingrijirea familiei lor biologice.

Sursa foto: romania-insider.com