Bucharest Christmas Market se deschide vineri in Piata Universitatii

Targul oficial de Craciun al Capitalei, Bucharest Christmas Market, se deschide vineri, pe esplanada din Piata Universitatii, unde deja sunt montate cele 60 de casute care vor gazdui comercianti din toata tara si unde va fi impodobit bradul traditional de Craciun, de 15 metri, informeaza PMB.

Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), prin Creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie, ii invita pe bucuresteni la deschiderea targului oficial de Craciun al Capitalei, Bucharest Christmas Market, care va avea loc vineri.

Organizatorii precizeaza ca in acest an peste 10.000 de beculete impodobesc arcadele targului de Craciun, 200 de instalatii cu cate 100 de becuri decoreaza cele 60 de casute amplasate in piata, iar bradul traditional de Craciun, inalt de 15 metri, va fi iluminat de 20.000 de beculete, in timp ce deasupra pietei a fost amplasata o impresionanta plasa luminoasa.

Cea de-a patra editie a targului cuprinde evenimente festive, specifice sarbatorilor de iarna, concerte si spectacole, cadouri pentru cei dragi, preparate traditionale, decoratiuni si produse din toate regiunile tarii.

Astfel, timp de o luna, intre orele 11.00 si 22.00, comerciantii veniti din intreaga tara ii vor asteapta pe vizitatori in cele 60 de casute, cu ceramica pictata, icoane, masti traditionale, jucarii din lemn, instrumente muzicale, bijuterii, decoratiuni si ornamente specifice sarbatorilor de iarna, dulceturi, miere si siropuri, iar in zona gastronomica vor putea fi degustate preparate calde, pregatite dupa retete traditionale.

Totodata, unii dintre mesterii prezenti la eveniment vor confectiona in targ obiecte si podoabe, oferind publicului demonstratii pentru redescoperirea artei, traditiilor si obiceiurilor populare romanesti, iar cea mai frumoasa casuta din targ va fi premiata cu ajutorul bucurestenilor, care in perioada 18 – 22 decembrie vor putea alege prin vot cel mai frumos decor, produsele preferate, dar si cea mai calduroasa servire, intrand astfel in cursa pentru premiile zilnice oferite de organizatori.

Editia din acest an a Bucharest Christmas Market cuprinde 19 seri de programe artistice sustinute de trupe si artisti de renume, grupuri de copii, coruri, orchestre si fanfare.

Rand pe rand, vor putea fi ascultati Iris si Cristi Minculescu, Bere Gratis, Pheonix, Fuego, Hara, Paula Seling, Firma, Coma, Moonlight Breakfast, Smiley, El Negro, Antonia, Holograf, Tapinarii, Trooper, Taxi, Mircea Vintila, Emric Imre, Ducu Bertzi, Provincialii, Narcisa Suciu, Pepe, Proconsul, Delia, Luminita Anghel, Marcel Pavel, Directia 5, Loredana, Corul de copii Allegretto, Corul Divina Armonia, Corul Radio si Spirit Vienna Orchestra.

Sosirea lui Mos Craciun va fi pregatita, pana in 12 decembrie, de spiridusi, care ii vor decora noua casa din Piata Universitatii, asteptandu-i pe copii langa semineu, cu bradul impodobit si daruri multe, unde vor putea fi lasate si scrisorile cu dorinte si ganduri bune.

Targul de Craciun va include si in acest an campania umanitara “Daruieste, fii mai bun! Si tu poti fi Mos Craciun!…”, gandita pentru a veni in ajutorul unor copii aflati in dificultate.

Aceasta campanie, organizata an de an, incurajeaza oamenii sa doneze carti si jucarii, facand un apel la solidaritate si implicare sociala.

Pentru Ziua Nationala a Romaniei, organizatorii au pregatit un spectacol folcloric special, sustinut de artisti consacrati precum: Sofia Vicoveanca, Lavinia Goste, Traian si Valeria Ilea, Laura Lavric, Veta Biris, Dinu Iancu Salajanu, acompaniati de Orchestra Nationala Valahia – condusa de maestrul dirijor Marius Zorila.

Inscris in reteaua celor mai importante targuri de Craciun din Europa, Christmas Markets (www.christmasmarkets.com), evenimentul este dedicat tuturor categoriilor de public, iar intrarea va fi libera la toate manifestarile.

Sursa foto: orasulvechi