Bucurestenii, asteptati din nou la “Prima Evadare”

Bucurestenii, si nu numai, sunt asteptati sa participe la o noua editie a concursului de ciclism “Prima Evadare”, care in acest an va avea loc pe data de 11 mai.

Organizatorii manifestarii au dat startul inscrierilor, iar cei care doresc sa participe la competitie pot completa un formular online pana pe data de 10 mai.

Totodata, organizatorii promit pentru editia din acest an a competitiei “lucruri noi noute”, pe care le vor anunta pe parcurs.

Recunoasterea oficiala a traseului va avea loc pe 21 aprilie, in a doua zi de Pasti, “cand toata lumea e libera si are nevoie de miscare”, dupa cum spun organizatorii pe pagina evenimentului. Acestia mai afirma ca traseul este deja practicabil, iar din weekend-ul viitor vor incepe remarcarea si curatarea acestuia.

Traseul pentru “Prima Evadare” 2014 va avea aproximativ acelasi parcus ca in ceilalti ani. In functie de aprobarile finale ale autoritatilor, startul va fi din zona Arcului de Triumf sau din locul traditional – Padurea Baneasa.

Concursul se desfasoara intre Bucuresti si Snagov prin paduri si drumuri de tara pe o distanta de aproximativ 58 de kilometri. Startul va fi dat la ora 10.00, iar la ora 12.00 vor fi inregistrate primele sosiri. Distanta totala trebuie parcursa in maxim cinci ore atunci cand traseul este uscat.

Varsta minima pentru participarea la “Prima Evadare” este de 18 ani, exceptie facand tinerii intre 15 si 17 ani insotiti de un parinte. Participarea copiilor sub 15 ani se poate face la categoria Family, fiind insotiti de unul din parinti pe toata durata traseului. Taxele de inscriere sunt aproximativ aceleasi cu cele de anul trecut.

Prima Evadare este un concurs prietenos de ciclism cross country care iși propune sa deschida sezonul maratoanelor MTB intr-o versiune ușoara, fara diferențe de nivel. De ctiva ani a devenit maratonul de ciclism cu cel mai mare numar de participanti din estul Europei. Anul trecut au participat 2.800 de persoane intre 5 si 73 de ani din 29 de tari.

Maratonul este accesibil aproape pentru oricine, dar se recomanda antrenament inainte. Traseul este marcat pe toata distanta, are trei zone de alimentare, 12 puncte de control, o zona de start și alta de finish, este asistat de poliție și salvare, patrulat de oficialii competiției, echipe de fotografi și cameramani.

Citeste si: Turul ciclist al Romaniei, editia din acest an, nu va avea loc

Evenimentul are si o componenta ecologica. Astfel, impreuna cu primariile si voluntarii se curata pe cat posibil deseurile din padurile parcurse. De asemenea, prin organizarea acestui eveniment se doreste incurajarea unui mod de viata sanatos prin practicarea sportului in aer liber, educarea noilor veniti in acest sport prin prezentarea elementelor de baza, precum si promovarea traseelor si padurilor din nordul Bucurestiului. Concursul este organizat de NoMad Multisport.

Sursa fot: NoMad Multisport.