Bucurestenii, avertizati in timp real asupra situatiilor de urgenta, prin panouri stradale

Bucurestenii vor fi avertizati in timp real asupra situatiilor de urgenta aparute in Capitala prin intermediul unor panouri electronice.

36 de astfel de panouri electronice de informare vor fi amplasate atat in zone centrale ale orasului, cat si in principalele zone de acces rutier in Bucuresti, potrivit b365. Cetatenii vor fi astfel informati in timp real asupra producerii unei situatii de urgenta, dar si asupra masurilor ce trebuie adoptate inainte, pe durata si după producerea acestora. 

“Avantajul implementarii acestui sistem este ca acopera si segmentul de populatie care se afla in deplasare, fara a avea la dispozitie o sursa de informare (radio sau tv). Totodata, conducatorilor auto care tranziteaza orasul si care se pot regasi la un moment dat in preajma unui eveniment, li se recomanda evitarea pe cat posibil a zonei respective pentru asigurarea deplasarii rapide a fortelor de interventie”, sustin reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Dealu Spirii” al Municipiului Bucuresti.

sursa foto: b365