Bucurestenii care nu isi inregistreaza cainii vor ramane fara ei: Au termen sa o faca pana la 1 martie 2014

Au fost aprobate in sfarsit normele de aplicare a „Legii Ionut” de gestionare a cainilor fara stapan. Potrivit acestora, cainii nou-nascuti cu proprietar vor fi identificati in termen de maximum 30 zile de la fatare si, in orice caz, inainte de vanzarea sau scoaterea in spatii publice a acestora.

Cainii adulti cu proprietar trebuie inregistrati in termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a normelor, dar nu mai tarziu de 1 martie 2014. Cainii proveniti din adaposturile publice trebuie identificati in momentul adoptiei, dar in orice caz inainte de a parasi adapostul.

Cainii neidentificati si neinregistrati dupa data de 1 martie 2014 sunt considerati caini fara stapan, informeaza Mediafax.

„Legea Ionut” stabileste, printre altele, posibilitatea eutanasierii cainilor din adaposturile publice, daca acestia nu sunt revendicati sau adoptati, dupa 14 zile lucratoare. 

Ionut Anghel, un copil de 4 ani, a fost ucis de o haita de caini, in Parcul Tei din Capitala, in 2 septembrie. Tragedia a impresionat o tara intreaga si a determinat autoritatile sa faca o lege care sa curete orasele de maidanezi.

sursa foto: incont.ro