Bucurestenii isi pot testa gratuit GLICEMIA in cadrul campaniei “Controleaza-ti Diabetul”

Bucurestenii isi vor putea testa gratuit GLICEMIA si hemoglobina glicata in zilele de 14 si 15 noiembrie, intre orele 9.00 si 16.00, intr-un cort special amenajat in zona Piata Unirii, in cadrul celei de-a VII-a editii a campaniei nationale “Controleaza-ti Diabetul”, a anuntat Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Potrivit sursei citate, campania consta intr-o serie de activitati menite sa informeze si sa educe bucurestenii cu privire la preventia, diagnosticul precoce si monitorizarea diabetului zaharat.

Citeste si: Bucurestenii isi pot evalua gratuit SANATATEA INIMII in parcul Cismigiu

Ajunsa anul acesta la cea de-a VII-a editie, campania coincide cu Saptamana de Lupta Impotriva Diabetului si cu Ziua Mondiala a Diabetului (8-14 noiembrie 2014) si trage “un puternic semnal de alarma” cu privire la prevalenta crescuta a cazurilor de diabet zaharat din tara noastra. Potrivit rezultatelor finale ale studiului PREDATOR, anuntate anul acesta, aproximativ doua milioane de romani traiesc cu diabet zaharat, ceea ce inseamna o prevalenta de 11,6 la suta.

“Interpretarea in cursul acestui an a rezultatelor studiului PREDATOR ne indreptateste sa continuam campaniile nationale de lupta impotriva diabetului zaharat. Este nevoie sa intensificam eforturile pentru ca romanii sa constientizeze faptul ca diabetul zaharat este o boala serioasa, care, netratata corespunzator, poate duce la probleme grave. Astfel, pe langa testarile de GLICEMIE si hemoglobina glicata, in cadrul Campaniei Nationale “Controleaza-ti Diabetul” vom discuta despre riscurile diabetului zaharat, despre asocierea acestei afectiuni cu o serie de factori de risc, pentru a preveni instalarea diabetului si a complicatiilor cronice ireversibile ale acestei patologii”, a declarat prof. univ. dr. Maria Mota, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Citeste si: Romanii, indemnati sa DONEZE SANGE!

In prima zi a campaniei, care coincide cu Ziua Mondiala de Lupta impotriva Diabetului Zaharat (14 noiembrie), va fi proiectat, pe Palatul Parlamentului, un cerc albastru — simbolul global al diabetului zaharat.

De asemenea, vor fi organizate si o serie de activitati dedicate adoptarii unui stil de viata sanatos, bazat pe miscare.

Sursa foto: adevarul.ro