Bucurestenii pot adopta in parcul Izvor caini comunitari din adapostul Dogtown

Bucurestenii vor putea adopta duminica, in parcul Izvor, caini comunitari sanatosi din adapostul Dogtown, in cadrul unui targ de adoptii organizat de un lant de magazine pentru animale, au anuntat reprezentantii centrului.

“Duminica, la ora 14.00, suntem prezenti cu zece caini la targul de adoptii din parcul Izvor, avand pregatiti si zece de rezerva, in caz ca primii isi vor gasi stapan. La eveniment vor fi adusi si cei doi catei adoptati la distanta de actorul american Steven Seagal”, a declarat Florian Fugasin, directorul executiv al Asociatiei Portico, cea care deruleata proiectul Dogtown.

Mai mult, de luni, cei care vor sa adopte caini comunitari de la Dogtown ii vor putea gasi si in magazine din reteaua Animax, in baza unui parteneriat cu acest scop, a mai spus Fugasin.

“Pentru ca un catel comunitar este exact la fel ca orice alt catel, ba chiar de multe ori mai rezistent si imun, Animax a decis sa acorde o sansa cateilor sanatosi, vaccinati si deparazitati din Dogtown, prezentandu-i in pet-shop-urile sale. Astfel, oricine poate cumpara ca si pana acum un catel de rasa sau poate adopta gratuit si legal un catel la fel de sanatos, de rasa comuna. Mai mult, clientii magazinelor vor putea vedea fisele si pozele multor altor catei, vor putea face donatii sau vor incheia contracte legale de adoptie la distanta”, a mai spus reprezentantul centrului Dogtown.

Citeste si: Steven Seagal a mai adoptat la distanta doi catei din adapostul Dogtown

La targul de adoptii din parcul Izvor vor fi prezente si alte organizatii active in domeniu. De asemenea, in cadrul targului vor avea loc demonstratii de dresaj organizate de cel mai important club din Romania. De asemenea, medicii unui spital veterinar privat vor povesti despre avantajele sterilizarii si vor fi la dispozitia publicului cu sfaturi si consultatii.

Adapostul Dogtown se afla in satul Uzunu, comuna Calugareni, judetul Giurgiu si are deocamdata o capacitate de cazare pentru 2.000 de caini, utilizata aproape la maximum. Adapostul mai desfasoara si activitati de vaccinare, deparazitare, sterilizare si adoptie a cainilor fara stapan.

Sursa foto: libertatea.ro