Bucurestenii pot dona AJUTOARE pentru persoanele SINISTRATE din localitatile afectate de INUNDATII

Primaria Sectorului 2 a amplasat joi un cort militar pe Soseaua Stefan cel Mare, la intrarea pe aleea Circului, pentru colectarea de AJUTOARE de la populatie pentru persoanele SINISTRATE din localitatile afectate de INUNDATIILE din ultima perioada, au anuntat reprezentantii institutiei.

Cetatenii care doresc sa ajute familiile SINISTRATE pot dona la cortul din soseaua Stefan cel Mare alimente sub forma de conserve si apa potabila imbuteliata. Programul zilnic de functionare este intre orele 10.00 si 20.00.

Echipele de voluntari mobilizati de Primaria Sectorului 2 vor merge vineri in comuna Bascov ca sa continue activitatea de curatare a malului din gospodariile inundate de viitura. In acelasi timp, voluntarii Sectorului 2 vor duce pentru familiile sinistrate  apa potabila imbuteliata si produse alimentare.

Citeste si: Peste 1.200 de MILITARI, pregatiti sa INTERVINA in zonele afectate de INUNDATII

Inca de la declansarea actiunii de ajutorare a SINISTRATILOR, primarul Neculai Ontanu a decis ca din partea Primariei Sectorului 2 sa plece zilnic, catre zonele afectate, echipe de voluntari care sa ajute la degajarea din locuinte a gunoaielor si  reziduurilor rezultate in urma viiturilor.

Potrivit sursei citate, un prim transport de AJUTOARE a plecat joi, la ora 06.00, din fata Primariei Sectorului 2 catre localitatea Bascov, judetul Arges cu alimente de stricta necesitate si apa imbuteliata pentru 500 de familii.

Tot joi au plecat echipe de voluntari, membri ai Diviziei Civice Voluntare a Sectorului  2  precum si membri ai Parlamentului si Guvernului Local al Tinerilor din Sectorul  2 care ajuta familiile sinistrare la curatenia si amenajarea  gospodariilor afectate de inundatii.

Citeste si: INUNDATII IN ROMANIA: Doi barbati din judetul Valcea, gasiti morti. Mai multe rauri din Timis, sub Cod Rosu. UPDATE

Primarul Neculai Ontanu a stabilit ca transporturile cu AJUTOARE catre localitate Bascov, judetul Arges sa fie insotite de cate o ambulanta medicala a Primariei Sectorului 2 cu echipaj medical complet care poate asigura consultatii de specialitate SINISTRATILOR, evaluarea glicemiei, verificarea tensiunii si acordarea medicamentelor specifice pentru prevenirea aparitiei unor afectiuni datorate conditiilor precare de igiena, mai spun sursele citate.

Sursa foto: ps2.ro