Bucurestenii vor putea afla de pe INTERNET ce magazine au CELE MAI MICI PRETURI la alimentele de baza

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania a lansat vineri proiectul pilot “Monitorul preturilor bunurilor de consum”, care isi propune crearea unui platforme on-line care sa afiseze saptamanal preturile produselor care fac parte din cosul zilnic al populatiei, se arata intr-un comunicat de presa al Consiliului Concurentei, care spjina acest proiect, alaturi de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor.

Potrivit sursei citate, obiectivele proiectului sunt pe de-o parte informarea consumatorilor care vor putea compara preturile si identifica magazinele de unde pot cumpara alimentele de baza la cele mai mici preturi, iar pe de alta parte scaderea preturilor ca urmare a cresterii concurentei intre magazine.

Citeste si: CONSILIUL CONCURENTEI a declansat o noua INVESTIGATIE care ii vizeaza pe marii RETAILERI

Proiectul pilot va fi implementat in Bucuresti in perioada 1 martie 2015 – 31 decembrie 2015 cu finantare de la bugetul de stat, urmand ca dupa incheierea acestei perioade sustinerea financiara sa se realizeze din fonduri europene.

Citeste si: Consiliul Concurentei pregateste un studiu privind asigurarile de viata si o analiza a pietei de energie termica

“Lansarea acestui proiect are loc in contextul negocierilor de la nivelul Comisiei Europene privind crearea unui instrument similar care sa asigure transparenta pe lantul comercializarii produselor de la producator pana la raftul magazinelor. Un proiect similar a fost realizat de Guvernul Greciei, prin Ministreul Comertului si a avut ca rezultat, dupa trei luni de la implementare, o scadere a preturilor cu 7%”, se mai spune in comunicat.

Sursa foto: buletindecarei.ro