București.14 școli și grădinițe, închise joi și vineri din cauza gripei. Lista completă

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a decis, miercuri, suspendarea activității în 14 unități de învățământ (școli și grădinițe) din cauza epidemiei de gripă.

Cursurile vor fi suspendate pentru zilele de joi și vineri. Decizia de închidere a școlilor și grădinițelor a fost luată la recomandarea Direcției de Sănătate Publică din cauza absentismului ridicat.

Direcţia de Sănătate Publică a Muncipiului Bucureşti a transmis Inspectorului Şcoalar General propunerea de închidere, în zilele de 31 ianuarie şi 1 februarie, a următoarelor unităţi de învăţământ:

– Complex Social de Servicii Sf. Andrei

– Grădiniţa nr. 50

– Grădiniţa nr. 47

– Şcoala gimnazială nr. 162

– Şcoala gimnazială Iancului – grădiniţă

– Şcoala nr. 66

– Şcoala nr. 195

– Şcoala nr. 88

– Şcoala nr. 70

– Grădiniţa Scufiţa Roşie

– Grădiniţa nr. 207

– Grădiniţa nr. 4

– Grădiniţa nr. 60

– Grădiniţa nr. 229

– Grădiniţa Albinuţele

De sâmbătă, 2 februarie, elevii intră în vacanţă, până luni, 11 februarie. Directorul Institutului „Matei Balș”, Streinu Cercel, a precizat că este important ca, în vacanţă, elevii să evite aglomerațiile.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a reamintit miercuri că inspectoratele şcolare împreună cu direcţiile de sănătate publică pot lua decizia suspendării cursurilor, acolo unde absenteismul din cauza gripei depăşeşte 20% la clasă sau în şcoală.

Sursa foto: realitatea