Bucuresti 2035: Autostrada suspendata ce va lega Soseaua Colentina de Lacul Morii va fi cu taxa

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca nu abandoneaza proiectul autostrazii suspendate peste Bucuresti, ci din contra, este proiectul pe care mizeaza in campania electorala care se apropie. Totodata, edilul a estimat ca ar putea incepe lucrarile anul acesta.

Desi autostrada suspendata nu este, deocamdata, decat pe hartie, Oprescu a anuntat deja ca bucurestenii vor plati o taxa speciala (bovinieta) pentru a folosi Inelul Median, cum i se mai spune celebrei autostrazi ce va face legatura intre Soseaua Colentina si Piata Crangasi – Lacul Morii. Drumul expres va fi construit in parteneriat public privat, cu investitori chinezi.

Pentru recuperarea investitiei, avem in vedere trei metode: mentenanta drumului va fi facuta pe banii Primariei, se va institui o bovinieta pentru cei care vor circula pe acolo iar o parte din investitie va fi asigurata si din fonduri guvernamentale, a declarat Sorin Oprescu. La conferinta Conceptul Strategic Bucuresti 2035, Oprescu a prezentat o serie de proiecte pentru noul Bucuresti , printre acestea numarandu-se unirea celor sapte gari din Bucuresti prin linie de metrou, dublarea spatiilor verzi si recuperarea identitatii urbane pentru zona centrala, dar si construirea autostrazii suspendate.

Autostrada suspendata are lungime de 13,5 kilometri si trece pe deasupra si dedesubtul Bucurestiului, din zona Soseaua Colentina, pe sub Parcul Herastrau si Piata Presei, pana la Lacul Morii. Lucrarile ar trebui sa dureze un an si jumatate, costurile fiind estimate la 1,3 miliarde de euro.

Foto: Mondo News