București. Circulația tramvaiului 41 va fi suspendată două luni pentru mai bine de jumătate din traseu

Circulația liniei de tramvai 41 va fi suspendată, în perioada iulie – august 2019, între Podul Grant și terminalul Ghencea, pentru finalizarea lucrărilor la trei mari obiective de infrastructură: Pasaj denivelat subteran Pod Grant, Podul hobanat peste Șoseaua Virtuții, Stația de metrou „Parc Drumul Taberei”, anunță Primăria Capitalei.

Primăria Municipiului București a avizat în Comisia Tehnică de Circulație din data de 04 aprilie 2019 următoarele lucrări:
– Lucrări de reabilitare și consolidare Pasaj denivelat subteran Pod Grant;
– Podul hobanat peste Sos. Virtuții, în cadrul obiectivului Penetrație și racord Splaiul Independenței – Ciurel – Autostrada București – Pitești;
– Stația de metrou „Parc Drumul Taberei” pe Bd. Drumul Taberei, în zona intersecției cu Str. Brașov în cadrul proiectului “Magistrală 5 – Drumul Taberei – Pantelimon. Tronson 1”
Ca urmare a acestor avize, s-a luat decizia suspendării circulației liniei de tramvai 41 în perioada iulie – august 2019, între Podul Grant și terminalul Ghencea, pentru buna defășurare a lucrărilor la obiectivele de investiții mai sus menționate.
Tronsonul liniei 41 rămâne neafectat între Casa Presei și Podul Grant, prin asigurarea unui rebrusment (schimbare a direcției traseului) pe strada Turda.
Pentru restul traseului – Pod Grant – terminalul Ghencea – se introduce linia navetă de autobuz 641.
În ceea ce privește fluxul de călători deservit de linia 41, traseul acestei linii este acoperit în prezent de 36 de tramvaie ce asigură o capacitate maximă de 7077 călători/h/sens.
Pe perioada de vară, traseul liniei 41 va fi acoperit de un număr de 35 tramvaie cu o capacitate de 6880 călători/h/sens.
În zilele de sărbători , acest traseu este acoperit de un număr de 25 tramvaie cu o capacitate de 5188 călători/h/sens.

Sursa foto: realitatea