BUCURESTI a devenit o destinatie turistica apreciata pentru CITY BREAK-uri

Capitala a devenit o destinatie turistica apreciata pentru de city break-uri, cu peste 1,51 milioane de oaspeti inregistrati in cele aproape 400 de structuri de cazare clasificate, spun o serie de consultanti in turism, care o vor promova printr-un site de specialitate.

‘Turistii straini sunt atrasi atat de oportunitatile de distractie, de viata non stop a Capitalei, precum si de preturile accesibile. O forma de cazare din ce in ce mai cautata o reprezinta apartamentele in regim hotelier. Pe de alta parte, in Bucuresti au loc multe evenimente, iar orasul este recunoscut ca fiind sigur’, a spus Dan Anghelescu, consultant in turism si initiator al proiectului BookingBucharest.ro, un ghid complet al Bucurestiului.

Capacitatea de cazare a Bucurestiului a crescut semnificativ in ultimii 15 ani. Daca in anul 2.000 erau 7.422 de locuri de cazare, in prezent sunt 19.784 de locuri de cazare. Au aparut atat hoteluri noi, dintre care o parte sunt operate in management sau sub franciza de catre lanturi internationale, precum si multe apartamente in regim hotelier clasificate oficial si hosteluri, dedicate in special tinerilor, se arata intr-un comunicat al initiatorilor proiectului BookingBucharest.ro, remis joi Agerpres.

La ora actuala, de pe Aeroportul International Henri Coanda opereaza 32 de companii aeriene, dintre care opt sunt low cost. Principalele destinatii ca numar de zboruri sunt Londra, Viena, Frankfurt, Roma, Istanbul, Amsterdam si Paris, iar in total sunt operate 66 de destinatii directe. De asemenea, in Bucuresti sunt prezente 16 branduri hoteliere internationale.

CITESTE SI: GOOGLE a pus PALATUL PARLAMENTULUI pe Street View

Potrivit Institutului National de Statistica, in 2014, Bucurestiul a primit peste 1,51 milioane de turisti, fiind inregistrate peste 2,497 milioane de innoptari. Dintre acestia, 645.718 au fost turisti romani, iar 864.504, turisti straini.

Majoritatea vizitatorilor (60%), conform consultantilor de turism, sunt turisti de afaceri si de evenimente (MICE), in timp ce pentru city break ponderea este de 20% din totalul oaspetilor.

La ora actuala, Bucurestiul are aproape 400 de structuri de cazare clasificate si 11.548 spatii de cazare, de la hoteluri de 5 stele pana la hosteluri, vile si retele de apartamente in regim hotelier. Capitala are 11 hoteluri de 5 stele, 77 de hoteluri de 4 stele, 64 de hoteluri de 3 stele, 20 hoteluri de 2 stele, 5 hoteluri de o stea. Majoritatea hotelurilor sunt dedicate oamenilor de afaceri si orientate, deci, pe segmentul business.

Capitala are 42 de hosteluri autorizate si 483 apartamente operate in regim hotelier clasificate la 3 stele, care totalizeaza peste 1.100 de locuri de cazare.
Booking Bucharest reprezinta un ghid turistic complet al Bucurestiului, ce ofera atat toate informatiile necesare, cat si oportunitati de cazare, masa, excursii, divertisment foarte avantajoase ca pret. De asemenea, site-ul ofera specialistilor informatii utile, analize si estimari.

Proiectul Booking Bucharest este coordonat de o echipa formata din reprezentanti ai Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), jurnalisti si bloggeri de turism, specialisti in marketing turistic, agenti de turism si consultanti in domeniu.

Booking Bucharest ofera si variante de tururi ale Capitalei si ale imprejurimilor Capitalei. Pe langa toate obiectivele turistice importante, ghidul prezinta si cele mai de calitate restaurante si baruri, sali de spectacole, teatre, precum si un calendar de evenimente interactiv. De asemenea, exista si o rubrica de sfaturi de calatorie, in special dedicata celor care se afla prima data in Bucuresti.

Site-ul dezvolta si o rubrica interactiva dedicata opiniilor, atat ale turistilor, fie ei romani ori straini, cat si ale rezidentilor, cu texte si fotografii.

Sursa foto: bookingbucharest