București. Doi jandarmi încătușează un bărbat care refuză să poarte masca de protecție. Video

Doi jandarmi au încătuşat, sâmbătă seara, un bărbat care refuza să poarte masca de protecţie în timpul unei manifestări din apropierea Palatului Parlamentului şi să se legitimeze.

“Conducerea unităţii a dispus verificarea modului de acţiune al jandarmilor şi respectarea procedurilor. În urma refuzului repetat al persoanei de a prezenta datele necesare în vederea legitimării şi de a respecta recomandările făcute cu privire la portul măştii sanitare de protecţie pe timpul unei adunări publice, jandarmii care asigurau măsurile de ordine şi siguranţă publică la manifestaţia respectivă au condus persoana la secţia de poliţie, pentru a fi identificată şi sancţionată contravenţional. Bărbatul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru nepurtarea măştii de protecţie sanitară şi refuz de legitimare, conform prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi Legii 61/1991 republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, se arată în comunicatul remis de Jandarmeria Capitalei.

“Eu sunt ofiţer în rezervă al Armatei. Vreţi să ne batem? Hai să ne batem. Care e problema? Dacă vreţi să ne batem, haideţi să ne batem”, le spune bărbatul celor doi jandarmi, care îi ceruseră actele de identitate. Ulterior, aceștia îl trântesc la pământ pe bărbatul respectiv şi îi pun cătuşele.

Sursa foto: captura video