Doua TINERE MUSULMANE AGRESATE VIOLENT in CAPITALA de un GRUP de petrecareti. UPDATE

Doua TINERE MUSULMANE au fost AGRESATE pe strada, miercuri dupa-amiaza, de un grup de tineri. Incidentul a avut loc pe Calea Mosilor, in Bucuresti, iar victimele sustin ca atacul a avut un mesaj clar anti-musulman, informeaza TVR. 

UPDATE: La Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti s-a inregistrat un dosar avand ca obiect savarsirea a doua infractiuni de loviri si alte violente, constand in agresarea, la data de 30 martie 2016, a doua tinere de origine siriana, in varsta de 17 ani, de catre mai multe persoane, informeaza un comunicat de presa al Parchetului General.

Cauza s-a constituit ca urmare a sesizarii din oficiu de catre organele de politie din cadrul Sectiei 8 in legatura cu incidentul petrecut in ziua de 30 martie 2016, in jurul orelor 17.00 – 17.30.

STIRE INITIALA

Parintii celor doua fete, in varsta de 18 ani, sustin ca ele se plimbau, in momentul in care un barbat a iesit dintr-un restaurant, le-a amenintat si le-a smuls valurile. Agresorului i s-au alaturat un barbat si trei femei care au inceput sa le insulte pe tinerele musulmane. Unul dintre atacatori ar fi pulverizat un spray lacrimogen spre ochii fetelor si le-ar fi taiat pe maini cu un cutit. 

Liderii comunitatii musulmane spun ca au mai avut loc trei situatii similare in trecut, dar niciuna nu a fost atat de dura. Au anuntat ca vor depune plangere la Politie.

“Musulmanii aflati pe teritoriul Romaniei sunt pasnici, mai mult de jumatate dintre ei sunt cetateni romani, nascuti si educati aici. Nu ne dorim o divizare a societatii romane, ne dorim sa traim in pace, la fel ca si pana nu de mult, sa nu mai auzim astfel de cazuri repetate”, spun reprezentantii comunitatii musulmane din Bucuresti intr-un comunicat de presa.

Sursa foto: tvr