BUCURESTI: Festivalul TOAMNA la CEAUN va avea loc in WEEK-END in PARCUL NATIONAL

Un spectacol impresionant se anunta in acest sfarsit de saptamana in Parcul National din Capitala, acolo unde va avea loc o serie de show-uri gastronomice inedite pe banda rulanta pentru a se cinsti sezonul recoltei asa cum se cuvine. Organizatorii prezinta ceaunul drept regele acestui week-end destinat gurmanzilor si nu numai si anunta prepararea celei mai mari portii de zacusca!

„Spectacol impresionant in acest weekend in PARCUL NATIONAL din Capitala!

De joi (28 septembrie) si pana duminica (1 octombrie) petrecem cu  show-uri gastronomice inedite, specifice sezonului recoltei.

CEAUNUL VA FI REGELE ACESTUI WEEK-END!!

Vom face CEA MAI MARE ZACUSCA, gatita chiar sub ochii trecatorilor, la un ceaun urias, din care ne vom putea infrupta cu totii. Avem insa si alte bunatati la ceaune: varza a la Cluj, gulas, sarmale, fasole cu carnati, tocanite dulci si piperate, pastrama la ceaun, bulz ciobanesc si multe alte surprize si delicii culinare.

Bineinteles ca nu vor putea lipsi delicatesele toamnei – pastrama si mustul proaspat stors!  Nu vor lipsi nici placintele maramuresene sau painea coapta in cuptor si pe vatra, dulciuri de diferite feluri, dulceturi, branzeturi si afumaturi, jamboane , muschiuleti.

Iar, pentru ca petrecerea sa fie una pe cinste, nu poate lipsi  pastrama care va sfarai pe gratare, carnatii de Plescoi, micii, costite, ciolane si multe alte carnuri aromate, stropite din belsug cu must si vin, si de ce nu si bere, toate pe muzica autentica romaneasca. Mesterii populari  vin si ei la festival, cu cele mai frumoase cadouri si exponate lucrate manual”, se arata in comunicat remis Mondo News.

Sursa foto: realitatea