București în carantină? Reacția primarului general Nicușor Dan

Capitala este la un pas de a intra în carantină în contextul creșterii accelerate a cazurilor de infecție cu noul coronavirus din ultimele săptămâni. Anunțul a fost făcut, marți la postul de radio Europa FM de Vlad Voiculescu, consilier general USR PLUS și propunerea pentru funcția de viceprimar al Capitalei.

Update: Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, marți seară, că în acest moment nu se impune carantinarea Bucureștiului. “Vlad Voiculescu a spus că va avea o discuție cu mine, aceasta nu a avut loc deocamdată, dar carantinarea este una din ipoteze. Acum, însă, Bucureștiul nu intră în carantină, e ultima ipoteză așa cum ea s-a luat în alte orașe, cum a fost pusă în practică la Sibiu. Nu se pune această problemă acum în Capitală”, a declarat Nicușor Dan la Digi24.

Știre inițială

„Aproape 10 mii de cazuri în ultimele șapte zile. Secțiile ATI sunt pline. Dacă lucrurile continuă așa, lucrurile nu par să meargă în direcţia bună, cu siguranță va trebui luată în considerare, inclusiv, solicitarea de carantină. (…) Voi avea o discuție cu Primarul General mai târziu, astăzi”, a declarat, marţi, Vlad Voiculescu pentru sursa citată.

Conform buletinului oficial zilnic prezentat de Grupul de Comunicare Strategică, în Bucureşti s-a înregistrat, marți, un record de cazuri noi de coronavirus, respectiv 1946, aproape o treime din totalul la nivel naţional. Luni au fost raportate 1828 de noi cazuri de infectare la nivelul Capitalei.

Sursa foto: realitatea