BUCURESTI: Incepe MAREA CURATENIE DE PRIMAVARA

In Capitala incepe marea curatenie de primavara. Operatorii de salubrizare vor demara actiuni specifice pe marile bulevarde, in paralel fiind facute lucrari de astupare a gropilor din carosabil si de amenajare in parcuri, informeaza municipalitatea.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat, joi, comandamentul pentru curatenia de primavara, la care au participat reprezentantii operatorilor de salubrizare din toate sectoarele Capitalei, precum si directiile din Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) implicate in acest program.

Astfel, in acest weekend, in toate sectoarele Capitalei, se vor demara actiuni de salubrizare a marilor bulevarde.

“Cu un numar de 66 de utilaje si 142 de operatori manuali, operatorii de salubrizare din Bucuresti vor matura mecanizat si manual strazile, vor spala bulevardele si vor elimina depozitele de deseuri stradale. Operatorii vor reface sau inlocui cosurile de gunoi si containerele pentru deseuri”, mentioneaza municipalitatea.

Citeste si: VOLUNTARII FAC DIN NOU CURATENIA DE PRIMAVARA IN GRADINA BOTANICA DIN BUCURESTI

De asemenea, in cele zece parcuri administrate de Administratia Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) vor fi facute lucrari de intretinere arbori, vor fi reamenajate spatiile verzi, vor fi plantate flori din serele ALPAB si se vor repara si vopsi bancile, gardurile, panourile si tasnitorile.

Totodata, pe langa inlocuirea si indreptarea indicatoarelor rutiere, stalpisorilor si gardurilor de protectie deteriorate, Administratia Strazilor va schimba si dispozitivele de limitare a vitezei acolo unde se impune acest lucru.

PMB mai precizeaza ca firmele de constructii executa lucrari de astupare a gropilor de pe marile artere si bulevarde cu mixtura asfaltica rece si, imediat ce temperaturile vor creste, vor demara lucrari de reabilitare si intretinere si de trasare a marcajelor rutiere.

De asemenea, Directia de Mediu din PMB va desfasura actiuni de plantare a 1.500 de arbori, arbusti si plante ornamentale, cu sprijinul voluntarilor, elevilor si ONG-urilor.

Compania Luxten va verifica sistemul de iluminat public, pentru a remedia eventualele disfunctionalitati, iar ApaNova va efectua actiuni de curatare preventiva a canalelor colectoare si de serviciu, a gurilor de scurgere si a colectoarelor mari.

Pe de alta parte, potrivit dispozitiilor primarului general, Inspectorii Directiei de Inspectie si Control din PMB vor desfasura actiuni de control prin care vor identifica terenurile virane si alte zone publice unde se acumuleaza deseuri in mod necontrolat si vor da sanctiuni conform legii.

Municipalitatea mai anunta ca vor fi identificate constructiile ilegale existente pe arterele principale si in parcurile publice, urmand sa fie dispune masuri privind desfiintarea acestora.

Actiunile inspectorilor Directiei de Control vor mai viza identificarea panourilor, prismelor si banerelor publicitare amplasate ilegal, precum si a afiselor amplasate in locuri neautorizate dar si localizarea masinilor abandonate si transmiterea situatiei acestora, spre solutionare, catre primariile de sector.

Inspectorii vor verifica si daca santierele de constructii respecta normele de salubritate si vor intensifica actiunile de control privind comertul stradal.

Sursa foto: gandul.info