București. O grupare care a distribuit peste două tone de cannabis în ultimii trei ani, destructurată de procurori

Trei bărbați au fost reținuți de procurorii DIICOT, iar alți patru sunt sub control judiciar, fiind acuzați că au produs și distribuit în Capitală și în județele limitrofe, în ultimii trei ani, peste două tone de cannabis.

Anchetatorii spun că membrii grupării de trafic de droguri au investit sute de mii de euro cumpărând imobile și terenuri în localități din Dâmbovița, unde au înființat culturi indoor de cannabis, dotate cu cele mai performate sisteme de întreținere și stimulare a creșterii și producției de cannabis. De asemenea, membrii grupării au înființat o hală cu instalații complexe prin care se produc crypto monede.

DIICOT anunță că procurorii au făcut nouă percheziții în județul Dâmbovița, pentru destructurarea celei mai importante grupări infracționale specializate în producerea și vânzarea de cannabis în Capitală. În urma perchezițiilor au fost descoperite trei culturi indoor de cannabis, în diverse stadii de maturitate, în greutate totală de aproximativ 278 de kilograme, sisteme complete de întreținere a culturii, aproximativ patru kilograme de cannabis (inflorescență, masă vegetală vrac) și sisteme complete de preparare și ambalare.

Anchetatorii spun că membrii reţelei, formate din șapte persoane, au investit sute de mii de euro, cumpărând imobile și terenuri în localități din județul Dâmbovița, unde au înființat culturi indoor de cannabis, dotate cu cele mai performate sisteme de întreținere și stimulare a creșterii și producției. Ei au cumpărat imobile în apropierea culturilor, unde locuiau și duceau o viață aparent normală. De îngrijirea acestor culturi se ocupau personal membrii rețelei, prin rotație, după un grafic bine stabilit.

Potrivit DIICOT, în ultimii trei ani această rețea a produs și distribuit în Capitală și în județele limitrofe peste două tone de cannabis. De asemenea, membrii grupării au înființat în zona în care aveau culturile și o hală cu instalații complexe prin care se produc crypto monede. Având în vedere că toate aceste activități presupuneau un consum crescut de energie electrică, ei au înființat și folosit instalații complexe ilegale prin care s-au branșat improvizat la rețeaua de joasă tensiune, sustrăgând energie, mai spun procurorii DIICOT.

Trei dintre membrii rețelei au fost reținuți și duși în instanță cu propunere de arestare preventivă, iar ceilalți patru au fost plasați sub control judiciar.

Sursa foto: realitatea