București: Polițistul pedofil a fost arestat preventiv

Pedofilul care a agresat la sfârşitul săptămânii trecute doi copii, de 5, respectiv 9 ani, în Capitală a fost reținut de poliţişti! În aceste moment, bărbatul se află în custodia poliţiştilor de la Poliţia Capitalei şi este audiat de anchetatori, informează România TV.

Update 5: Magistraţii au decis, în urmă cu scurt timp, soarta lui Eugen Stan şi au încuviinţat cererea adresată de procurori. Astfel, poliţistul-pedofil va fi arestat şi îşi va petrece următoarele 30 de zile în Arestul Central, potrivit România TV.

Anchetatorii au solicitat arestarea preventivă pentru 29 de zile pentru trei fapte. Printre acestea: agresiune sexuală față de doi minori, fapta din 2018, dar și o agresiune sexuală din 2012. Dosarul din 2009 s-a prescris. Au mai apărut și alte informații cum că în 2017 bărbatul a încercat să agreseze o femeie.

În tot acest timp, anchetatorii verifică alte 15 dosare de agresiuni sexuale rămase cu autor necunoscut pentru a stabili dacă poliţistul de la Brigada Rutieră a Capitalei acuzat că a agresat sexual doi copii în liftul unui bloc din Drumul Taberei este autorul lor, potrivit Digi 24.

Update 4: Bărbatul care a agresat, vineri dimineaţă, doi copii în liftul unui bloc din Bucureşti a fost reţinut luni pentru 24 de ore, după mai multe ore de audieri, informează news.ro. Poliţistul se numeşte Eugen Stan şi lucrează de 10 ani în Brigada Rutieră, fiind transferat de la Jandarmerie pe un post de şofer al unui şef din Poliţie, este căsătorit şi are doi copii. Anul trecut ar fi încercat să violeze o femeie, iar în 2012 ar fi abuzat sexual o fetiţă, tot în Sectorul 6 al Capitalei.

Update 3: Mama copiilor agresați a avut o primă reacție, după prinderea acestuia. „E bine că l-au recunoscut și că nu au acoperit lucrul ăsta. Copiii nu mai au acces la televizor. Copiii sunt bine deocamdată. Băiatul a rămas traumatizat. Nu vrea să iasă afară, vrea să stea numai în casă. Băiatul nu ne mai spune ce s-a întâmplat, decât dacă este întrebat de mine sau de tatăl lui. Fata nu a spus de la început, a fost ceva ce a reținut-o. Vom merge la Protecția Copilului pentru consiliere psihologică. Un comportament schimbat văd doar la băiat. Este mai timid și mai fricos decât înainte. (…) Băiatul este conștient de ceea ce s-a întâmplat. Eu sincer, strict părerea mea: omorât! Altceva nimic. Toți avem copii și toți știm cum este să-ți fie frică să-i mai lași pe stradă”, a spus mama copiilor agresați la sediul Poliției Capitalei.

Update 2: Potrivit unor surse din anchetă, poliţistul se numeşte Stan Eugen (sursa foto interior: știripesurse.ro) şi are 46 de ani. El este divorţat şi are doi copii, au declarat surse pentru cancan.ro. Bărbatul ar locui alături de concubina sa într-un apartament din judeţul Ilfov, în Măgurele. Bărbatul ar mai fi fost implicat într-un caz similar în anul 2015. Atunci, agentul de la Brigada Rutieră a agresat trei fete minore. Tatăl uneia dintre acestea a depus plângere la poliţie.

Update 1: Pedofilul reținut este agent la Poliția Rutieră din Capitală și are în jur de 50 de ani. „Persoana aflată la sediul Poliției Capitalei este agent de poliție la Brigada Rutieră”, a transmis Poliția Capitalei pentru jurnaliștii de la Știripesurse.ro. Conform știrilorkanald acesta și-ar fi recunoscut deja faptele.

Informația a fost confirmată de Dumitru Coarnă la Antena3. „Eu vă mărturisesc că sunt blocat. Eu vă mărturisesc că nu credeam că așa ceva se poate. Vă confirm. Bărbatul este agent la Brigada de Poliție Rutieră. Nu-l cunosc, nu-l știu. Colegii lui au furnizat această informație. Clar că acești oameni nu ne avantajează, clar că acești oameni trebuie să dispară din sistem. (…) Nu m-am gândit niciun moment că poate să fie un polițist. Absolut deloc”, a spus Dumitru Coarnă, liderul sindicatului din Poliție.

Știre inițială

Anunţul vine la mai bine de 48 de ore de la producerea incidentului, timp în care autorităţile au demarat o amplă operaţiune de căutare. Au fost verificate sute de blocuri şi străzi, au fost analizate imagini surprinse de camerele de supraveghere din zonă şi au fost audiaţi mai mulţi bărbaţi care aveau semnalmentele bărbatului căutat.

Incidentul a avut loc vineri dimineață, în cartierul Drumul Taberei din sectorul 6 din București. Cei doi frați, o fetiță și un băiat, au plecat de acasă la o prietenă de familie, aflată la doar două străzi distanță, în timp ce mama lor era acasă cu al treilea copil. Când au ajuns în blocul respectiv au urcat în lift și în același timp cu ei un bărbat. Din imaginile de pe camere de supraveghere se mai observă că bărbatul coboară apoi până la etajul patru, timp în care se văd momente de apropiere între acesta și cei doi minori.

„Urmare imaginilor surprinse de o cameră de supraveghere și publicate de un post de televiziune vă aducem la cunoștință faptul că în cauză au fost declanșate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de agresiune sexuală. Secția 22 Politie sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 6 efectuează investigații în vederea depistării și tragerii la răspundere penală a persoanei care a agresat minorii”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Capitalei.

Sursa foto: realitatea