BUCURESTI: Pretul APEI POTABILE va scadea cu 5% de la 1 ianuarie 2016

BUCURESTENII vor plati, de la 1 ianuarie 2016, 4,77 lei pentru metrul cub de APA POTABILA consumat, fata de 5,15 lei cat este in prezent, REDUCEREA DE PESTE 5% fiind aprobata de Autoritatea nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC), potrivit unui comunicat emis de Primaria Capitalei.

Decizia de SCADERE A PRETULUI vine dupa ce o echipa de experti internationali a realizat, conform contractului de concesiune a serviciilor de apa, un audit al costurilor de operare ale APA NOVA si au constatat ca tariful practicat de societate este mai mare cu 5,56% fata de costurile de operare.

CITESTE SI: ANRE: FACTURILE LA ELECTRICITATE VOR SCADEA CU 4-5% DE LA 1 IANUARIE 2016

“Este pentru prima data, dupa multi ani, cand pretul apei potabile si a canalizarii platit de bucuresteni scade semnificativ. Primaria Capitalei, prin directiile de specialitate, monitorizeaza atent modul de gestionare a serviciilor de apa in Bucuresti, pentru ca locuitorii Capitalei, agentii economici sa beneficieze de servicii de calitate si sa plateasca pretul corect”, a declarat primarul general Razvan Sava.

TARIFUL APEI POTABILE si a serviciilor de canalizare in Bucuresti sunt stabilite in functie de costurile de operare si investitiile realizate de concesionarul serviciului, compania APA NOVA.

APA NOVA este implicata intr-un imens caz de coruptie instrumentat de DNA.

CITESTE SI: DOSAR APA NOVA: COMPANIA A FOST PUSA SUB ACUZARE, FIIND URMARITA PENAL PENTRU MAI MULTE INFRACTIUNI

Sursa foto: bzi