BUCURESTI: RATB a infiintat o LINIE NOUA care leaga comuna BERCENI de CAPITALA

Regia Autonoma de Transport Bucuresti infiinteaza, incepand de luni, linia preoraseneasca 418. Aceasta va asigura transportul calatorilor intre comuna Berceni si Statia Romprim din sudul Capitalei, potrivit unui comunicat al RATB, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, aceasta este cea de a 19-a linie preoraseneasca asigurata de RATB si va functiona intre statiile “Romprim” si “Berceni”, pe Soseaua Oltenitei, Strada Ion Iriceanu, Soseaua Berceni, Comuna Berceni. Astfel, numarul localitatilor pentru care RATB asigura transportul catre Capitala a ajuns la 14.

In prezent, RATB se afla in discutii si cu alte localitati pentru infiintarea de noi linii, printre care Pantelimon, Chiajna si Jilava. In acelasi comunicat se precizeaza ca, pentru deschiderea procedurii de infiintare a liniilor preorasenesti, este necesara, in primul rand, o solicitare in acest sens adresata RATB de catre primaria localitatii interesate sa beneficieze de serviciul de transport.

“Primarul general Gabriela Firea a creat deja cadrul legal, la sfarsitul lunii martie, cand a propus Consiliului General al Municipiului Bucuresti, iar aceasta a aprobat proiectul de hotarare de infiintare a 56 de trasee intre Capitala si diverse localitati ilfovene”, se arata in document. Tariful unei calatorii pe liniile preorasenesti este stabilit la 1,50 lei, iar abonamentele lunare au urmatoarele tarife: abonamente pentru o linie – 35 de lei, pentru doua linii – 95 de lei, iar pentru toate liniile – 125 de lei.

Sursa foto: B365