BUCURESTI: S-a dat unda verde pentru lucrarile la PRELUNGIREA GHENCEA

Consiliul General al CAPITALEI si-a dat acceptul pentru exproprieri in zona Prelungirea Ghencea, pentru a largi soseaua. Proiectul este vechi de aproape zece ani insa pana acum nu s-a facut nimic. Drumul e sufocat de trafic, iar pietonii sunt mereu in pericol fiindca trotuarele lipsesc, relateaza Televiziunea Romana.

PRELUNGIREA GHENCEA ar urma sa arate ca DN1. Sensurile de circulatie vor avea fiecare cate doua benzi si vor fi despartite de un scuar. In proiect sunt prevazute si piste pentru biciclisti si trotuare pentru pietoni pe ambele parti ale drumului.

Pentru a largi drumul la doua benzi pe sens e nevoie ca primaria sa cumpere de la actualii proprietari 1,3 hectare de teren. Pentru asta a pregatit aproape 19 milioane de lei.

Proiectul din vestul Bucurestiului nu este insa nou. In 2007 primaria a organizat prima licitatie pentru largirea soselei. Procedura a fost castigata de un consortiu care a dat faliment.

Acum e nevoie de o noua licitatie. Municipalitatea a prevazut pentru acest an un buget de 70 de milioane de lei. Cei mai afectati de situatie sunt cei care locuiesc in zona. Traficul de cosmar si lipsa trotuarelor i-a scos in strada de mai multe ori.

Proiectul pasarelei peste centura si linia ferata intre Sectorul 6 si Domnesti, va fi demarat in aceasta vara. Acest proiect consta in traversarea denivelata a liniei CFR si a soselei de centura a municipiului Bucuresti, printr-un pasaj amplasat pe traseul existent al strazii Prelungirea Ghencea, respectiv DJ 602 spre Domnesti si amenajarea unui sens giratoriu pe pasaj.

*sursa foto: realitatea.net