București. Școlile din Capitală rămân închise încă două săptămâni! Ce se întâmplă cu celelalte restricții

Ședința de luni a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență din București s-a încheiat cu câteva minute în urmă. În cadrul acesteia s-a luat hotărârea unanimă ca restricțiile impuse în Capitală să fie menținute încă 14 zile, până la data de 16 noiembrie.

„Tocmai s-a încheiat ședința. În unanimitate s-a decis menținerea măsurilor care se află în vigoare până la 12 noapte, aprobate prin fosta hotărâre. Nu s-a considerat necesar și oportun să fie introduse măsuri noi. Măsurile sunt valabile până în data de 16 noiembrie la ora 12.00”, a spus Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei.

Astfel, școlile din Capitală vor rămâne în scenariul roșu și elevii vor învăța de acasă, on-line. Referitor la posibilitatea închiderii parcurilor pe timpul nopții, prefectul Bucureștiului a declarat că: „nu poate Comitetul să adopte această măsură, fiind vorba despre prezumtive îngrădiri de drepturi și libertăți. Rata de infectare în București este de 3,71 la mie, iar o astfel de măsură ar putea fi luată prin hotărâre de guvern”.

Referitor la carantinarea unor străzi din Capitală, ipoteză lansată de primarul general Nicușor Dan, Traian Berbeceanu a spus că: „Haideți să nu privim la astfel de scenarii, să privim la măsurile care sunt în vigoare și care urmează să fie menținute în următoarele două săptămâni. Sunt aspecte tehnice, care se iau cu consultarea structurilor de ordine și siguranță publică, cu consultarea medicilor. (…) Nu suntem într-o astfel de situație”.

Sursa foto: adevarul