București. Sute de amenzi pentru nerespectarea ordonanțelor și șase persoane cercetate penal pentru declarații false

Poliția Capitalei a anunțat că 200 de bucureșteni au fost amendați, sâmbătă, pentru lipsa documentelor de deplasare. Totodată polițiștii au întocmit dosare penale pentru șase persoane care au prezentat adeverințe emise de angajator, care s-au dovedit a fi false.

Polițiștii au verificat peste 2.000 de persoane și peste 850 de autoturisme. Aproape 200 de persoane nu au avut asupra lor documentele necesare și au fost amendate, suma totală fiind de peste 370.000 lei, potrivit agenției Mediafax.

„De asemenea, pe parcursul activității de verificare, Brigada Rutieră a întocmit 6 dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals și uz de fals, fiind identificate persoane care au prezentat adeverințe emise de angajator, care în urma verificărilor efectuate s-au dovedit a nu avea acoperire în realitate: fie persoanele aveau suspendate contractele, fie nu au fost niciodată angajate la acele societăți”, se arată în comunicat.

În continuare autoritățile recomandă oamenilor să păstreze distanța socială, să iasă doar pentru urgente și pentru strictul necesar, să aibă documentele prevazute de Ordonanțele Militare și să respecte intervalul orar de deplasare.

Sursa foto: rtv