BUCURESTI: TARG de PASTE si de FLORII in PIATA CONSTITUTIEI

Bucurestenii vor avea parte in perioada 7-17 aprilie de un targ organizat pentru Sarbatorile Pascale, dar si de activitati pe Calea Victoriei, care devine pietonala incepand intre 15 si 17 aprilie.

Astfel, in perioada 7-17 aprilie, in Piata Constitutiei, va fi organizat targul “Traditii si Flori de Sarbatori”, cel mai mare eveniment dedicat Sarbatorilor Pascale din Capitala si aflat la a VIII-a editie. “In acest an, la fel ca marile capitale europene, Capitala va imbraca haine de sarbatoare, cateva artere importante din oras fiind iluminate festiv. In weekendul Saptamanii Mari, bucurestenii si turistii aflati in Capitala sunt asteptati la o plimbare pe Calea Victoriei, unde vor fi intampinati cu manifestari artistice de strada.

Ii invit pe toti sa se bucure de traditiile si valorile autentice romanesti pe care incercam se le mentinem vii, aducandu-le si promovandu-le in inima Capitalei, la Targul din Piata Constitutiei, dar si pe Calea Victoriei, o artera reprezentativa a orasului nostru”, a declarat Gabriela Firea. La targul deschis zilnic intre 10:00 si 22:00, bucurestenii vor gasi produse traditionale si delicii culinare, spectacole si concerte, un foisor de animale cu expozitie de iepurisi miei, precum si o zona dedicata copiilor cu ateliere recreative, trenulet si carusel.

Vor exista 110 casute cu produse autentice romanesti: obiecte sculptate in lemn, obiecte din sticla, ceramica, tablouri, bijuterii si alte accesorii, instrumente muzicale, iisi costume populare, icoane pictate precum si preparate culinare: cozonaci, pasca, prajituri, placinte, ciocolata de casa, dulceturisi siropuri.

Pentru copii

Copiii vor putea lua parte la o multime de ateliere: ateliere de face painting, ateliere de povesti muzicale interactive, ateliere de creatie cu accesorii din fetru, margele si paiete colorate, ateliere de colaje, ateliere de decorat oua de Paste, ateliere de realizat cosuri de rachita ornate, baloane din nasturi, carlige de rufe din lemn ornate sau ateliere de construit copaci din hartie.

Pe scena din Piata Constitutiei, intre 7-9 si 14-17 aprilie, vor avea loc concerte sustinute de Inna, Vunk, Holograf, Carla’s Dreams, Randi, Nicoleta Nuca, Alexandra Usurelu, Gelu Voicu, Maria Dragomiroiu, Grigore Lese si altii.

Activitati pe Calea Victoriei

In perioada 15-17 aprilie, Calea Victoriei devine pietonala si ii intampina pe bucuresteni cu manifestari artistice de strada si tonete cu bunatati, printre care: oua incondeiate, icoane pictate, aranjamente florale, bijuterii hand-made, decoratiuni, felicitari etc.

Sursa text: Ziare.com