București: Un copil a murit, iar părinții au orbit după ce ar fi mâncat shaorma! Prima reacția a DSVSA

Un copil a murit, iar părinții lui s-au simțit rău după ce au mâncat shaorma de la un local din București, informează postul Digi 24. Procurorii fac cercetări pentru moarte suspectă după ce au primit o sesizare de la spitalul de boli infecțioase.

Update 2: Primele rezultate ale probelor prelevate din produsele alimentare sunt negative în cazul copilului care a decedat după ce ar fi mâncat dintr-o shaorma la un fast-food din Bucureşti, iar în urma controlului la unitatea respectivă nu s-au găsit deficienţe atât de grave care să conducă la o situaţie de genul acesta, a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bucureşti, Ovidiu Zvorişteanu.

“În data de 15 mai am fost notificaţi de personalul de la Matei Balş asupra situaţiei în care a decedat un copil de 3 ani şi jumătate, după ce ar fi mâncat dintr-o shaorma, care a intrat în şoc şi ulterior stop cardiorespirator, probabil în salvare. Noi am deplasat acolo un autolaborator al direcţiei şi personal tehnic sanitar veterinar, medici pentru prelevare de probe. În urma controlului la unitatea respectivă nu s-au găsit deficienţe atât de grave care să conducă la o situaţie de genul acesta, motiv pentru care s-au prelevat probe pentru examenul de laborator. Până acum pe alergeni nu a ieşit nimic pozitiv, nu au existat alergeni în produsele alimentare de origine animală sau non animală, respectiv legumele care se mai pun în shaorma”, a precizat Zvorişteanu.

Acesta a menţionat că la începutul săptămânii viitoare vor ieşi toate buletinele de analiză, activitatea unităţii fiind suspendată până la finalizarea tuturor analizelor.

Update: Miercuri seară familia a mers la un celebru fast-food din zona Vergului pentru a-şi potoli foamea, au comandat 3 shaorma, au mâncat liniştiţi, fără să bănuiască vreo secunda că peste câteva ore avea să li se întâmple o tragedie care le va distruge viaţa definitiv, informează spynews.ro.

Joi dimineaţă, copilul a fost de urgenţă la spitalul de boli infecţioase Colentina, dar, din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru el şi au constatat decesul. Drama pentru cei doi părinţi nu s-a oprit aici. În urma controlului medical la care au fost supuşi, cei doi au aflat că au probleme grave cu vederea: mama a orbit definitiv, iar tatăl a orbit şi el parţial!

Contactaţi de jurnaliştii spynews, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au confirmat faptul că s-a deschis un dosar penal, pentru elucidarea cauzelor care au dus la moartea fulgerătoare a copilului. 

Știre inițială

Analizele au arătat drept cauză a morții intoxicația cu o substanță necunoscută, se fac în continuare teste pentru identificarea acesteia. Părinții și copilul au acuzat stări de rău după ce au consumat shaorma, minorul decedând în spital, potrivit sursei citate.

Citește și: TRAGEDIE LA JIBOU. CINE SUNT CELE CINCI FETE CARE AU FOST ZDROBITE DE TREN

Sursa foto: realitatea