Bucurestiul asteapta prima ninsoare: Oprescu a convocat comandamentul de iarna

Avertizarile meteorologice l-au facut pe Sorin Oprescu, primarul Capitalei, sa convoace comandamentul de iarna pentru a se asigura ca totul va functiona cum trebuie.

Primarul general, Sorin Oprescu, s-a asigurat ca echipajele de deszapezire sunt echipate corespunzator si ca materialul antiderapant este suficient astfel incat, in cazul in care conditiile meteo o vor impune, sa se intervina corespunzator pe toate arterele din Bucuresti.

“Solicit operatorilor de salubrizare sa fie pregatiti si sa verifice toate utilajele de deszapezire din parcul auto, solicit responsabililor din cadrul RADET sa se asigure ca agentul termic va fi furnizat in conditii optime. Ma bazez pe un raspuns prompt din partea tuturor”, a precizat Oprescu.

Astfel, potrivit datelor transmise de catre operatori, in acest moment sunt echipate si pregatite sa intervină 544 de utilaje, iar 3.652 de muncitori vor actiona manual la degajarea zapezii, curatatul trotuarelor si al trecerilor de pietoni.

Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti va deschide, incepand din aceasta seara, centrele destinate persoanelor fara adapost de pe raza Municipiului Bucuresti, astfel:

– Complexul de Servicii Medicale din Theodor Pallady ( 700 de locuri);         

– Adapostul Sf. Luca din Berceni  (170 de locuri); –        

– Centrul de Asistenta pentru Mama si Copil din Soseaua Viilor (50 de locuri).

Tot din aceasta seara incepe si programul de identificare a oamenilor strazii in vederea adapostirii lor odata cu scaderea temperaturilor.

sursa foto: mediafax.ro