BUCURESTIUL de POVESTE in Sectorul 6, eveniment dedicat celor mici

”A fost odata ca niciodata o frumoasa fata saraca pe nume Dambovita, indragostita de un cioban vrednic, pe nume Bucur” – asa incepe povestea pe care maine, 3 septembrie 2015, copiii Sectorului 6 vor avea ocazia de a o cunoaste, alaturi de alte file de istorie care au stat la baza intemeierii orasului Bucuresti, potrivit unui comunicat de presa al Primariei Sectorului 6. 

Conform sursei citate, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, in parteneriat cu Asociatia Artextract, propune celor mai mici locuitori ai sectorului spectacolul “Legenda Bucurestiului”, un eveniment pe intelesul tuturor.

Intr-o incercare de a trezi interesul copiilor catre tot ce este autentic si valoros, catre natura si creativitate, actori inzestrati vor pune in scena personajele povestii printr-un spectacol de teatru cu papusi realizate din materiale naturale, intr-o demonstratie de ingeniozitate creativa. Prin gesturi clare, esentiale, prin actiuni dinamice, printr-un scenariu plin de rasturnari de situatie, spectacolul isi propune sa transmita copiilor valori fundamentale ale vietii, constituind astfel o alternativa la formele fixe ale educatiei formale.

CITESTE SI: ​„ROMANI pentru ROMANI”​, un proiect de suflet al Primarului RARES MANESCU

Spectacolul va avea loc Centrul de Recreere si Dezvoltare Personala ”Conacul Golescu-Grant”, din Aleea Tibles nr.64, un loc incarcat de istorie. Traditia consemneaza ca pe terenul actualului conac a existat o cladire construita de Doamna Stanca la sfarsitul secolului al XVI-lea. Mai tarziu, la inceputul secolului al XIX-lea, carturarul Dinicu Golescu si consulul britanic la Bucuresti, Effingham Grant, au dat conacului forma actuala.

 In prezent, Centrul de Recreere si Dezvoltare Personala ”Conacul Golescu-Grant” este un spatiu dedicat educatiei nonformale si excelentei artistice, unde copiii din Sectorul 6 isi urmeaza pasiunile. Cladirea are statut de monument istoric, fiind inscrisa in patrimoniul national.

CITESTE SI: PROIECTUL SOCIALXCHANGE, INITIAT DE PRIMARUL RARES MANESCU, A PRIMIT RECUNOASTEREA EUROPEANA

Sunt asteptati la evenimentul din 3 septembrie 2015, cei mari, dar mai ales cei mici, incepand cu orele 18.00, pentru a intra in atmosfera de vraja a legendei Bucurestilor si pentru a primi in dar, la finalul povestii, cate un titirez, simbol al magiei pe care fiecare o poarta cu el, dar  si indemn de a “lua cu sine” povestea si a pastra vii, cat mai mult timp in memorie, valorile dobandite.

 

Sursa foto primarie6