Bucurestiul este in topul celor mai ieftine 10 destinatii turistice in 2014

Bucurestiul a fost inclus in topul celor mai ieftine destinatii turistice in 2014 de catre publicatia Huffington Post. Astfel, remarca britanicii care au realizat topul, capitala Romaniei este unul dintre locurile unde se gasesc oferte convenabile de cazare, mancare si distractie.

Bucurestiul inca poarta cicatricile lasate de dictatura lui Nicolae Ceausescu, iar latura sa melancolica se intrepatrunde cu energia urbana. Desi numarul de turisti este in crestere, scrie sursa citata, Bucurestiul este inca o destinatie accesibila si un loc grozav unde poti sa-ti permiti luxul fara sa cheltuiesti foarte mult.

Citeste si: Topul celor mai de incredere vedete: Tom Hanks este pe primul loc

“De fapt, stabilimentele de lux au o medie de 190 de dolari pe noapte, ceea ce transforma Bucurestiul intr-unul din cele mai ieftine orase din lume unde poti fi cazat la un hotel de cinci stele”.

Potrivit raportului Prices and Earnings, Bucurestiul este si cel mai ieftin oras pentru o “evadare” de un weekend, care include cazare, o masa la care se serveste vin, taxi si transport public, inchirierea unei masini si altele. Costul mediu pentru aceste lucruri se ridica la 370 de dolari, cu mult sub oferta similara in Paris, estimata la 1.100 de dolari. Alaturi de Bucuresti, in top au mai intrat India, Grecia, Republica Dominicana, Nicaragua, Filipine, Sofia, Lisabona, Mexico City si Riga.

sursa foto: travela.ro